53. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Wyzwania dla Branży Mięsnej”
odbędą się w Domu Technika NOT, Warszawa, ul. Czackiego 3/5, III piętro
PROGRAM:
SALA B:
10:00 – Powitanie uczestników i otwarcie sympozjum – Artur Hugo Świergiel,
dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB) w Warszawie
10:15 – 11:00 – Ślad węglowy – nowym wskaźnikiem konkurencyjności firm – Łukasz Przybysz, Magdalena Wróbel-Jędrzejewska, Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa IBPRS-PIB w Łodzi
11:00 – 11:45 – Paszportyzacja polskiej żywności – Dariusz Lisiak, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB w Poznaniu
Przerwa
12:10 – 12:50 – Doniesienia Firm współpracujących z przemysłem mięsnym i drobiarskim o nowościach technicznych i technologicznych
12:50 – 13:35 – Stan prac nad nowym zharmonizowanym systemem znakowania wartością odżywczą żywności na przodzie opakowania ( FOPNL – Front of Pack Nutrition Labelling) – Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład
Higieny – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie
Podsumowanie sesji referatowej i zakończenie sympozjum, przerwa
SALA A:
14:00 – Ogłoszenie wyników:
- 54. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2022
- 53. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2020
Wręczenie okolicznościowych wyróżnień
Degustacja nagrodzonych produktów
Zgłoszenia na 53. DNI należy dokonać do dnia 17 maja 2022 r. na adres:
Zakładu Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS – PIB, ul. Jubilerska 4, 04-190 Warszawa, fax. 22 610-23-66, e-mail: aneta.kern@ibprs.pl. Formularz zgłoszeniowy jest dostępny poniżej. Opłata za uczestnictwo wynosi 250 zł + 23% VAT od osoby, lub promocyjnie 100 zł + 23% VAT od osoby z zakładu mającego aktualną umowę w formie know-how lub biorącego udział w KONKURSIE. Wpłaty należy dokonać na konto Instytutu:
Bank Pekao S.A. X O. w Warszawie ul. Płowiecka 1/3, nr rach. 67 1240 1095 1111 0000 0336 5564 z podaniem w tytule przelewu „DNI – 2022”.
Uczestnicy otrzymają certyfikat potwierdzający udział w seminarium szkoleniowym. Informacji udzielają: Piotr Szymański, Aneta Kern-Jędrychowska, Beata Łaszkiewicz, Jakub Kern-Jędrychowski tel. 22 509-70-27, 22 509-70-17, 22 509-70-25, 22 509-70-29.