tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Archiwum wpisów:

XXVI Cykl badań biegłości – zapraszamy!

XXVI Cykl badań biegłości – zapraszamy!

Zakład Przetwórstwa Zbóż i PiekarstwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - PIBzaprasza do udziału:   W XXVI Cyklu badań biegłości kierowanym do Laboratoriów przy Zakładach Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego i Piekarskich...

Doktorat wdrożeniowy – poszukujemy

Doktorat wdrożeniowy – poszukujemy

Szkoła Doktorska „AgroBioTech PhD”poszukuje kandydata na doktoranta do realizacji doktoratu wdrożeniowegow dyscyplinie naukowej technologia żywności i żywienia na temat:   „Opracowanie sposobu immobilizacji komórek bakteriiw powłokach biodegradowalnych w celu...

Praca – pomoc laboratoryjna ZO

Praca – pomoc laboratoryjna ZO

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym m.in.:...

Uwaga: Ogólnopolski konkurs filmowy!

Uwaga: Ogólnopolski konkurs filmowy!

Ogólnopolski konkurs filmowy „Świat się kręci wokół wsi” #SolidarnizRolnikami „Świat się kręci wokół wsi” i to dosłownie. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje amatorski konkurs filmowy skierowany do młodych, zdolnych mieszkańców terenów wiejskich. Wystarczy...

Harmonogram wyborów Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025

Warszawa, dn. 11.06.2021 r.   Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025 powołana Zarządzeniem Dyrektora IBPRS-PIB nr 15/2021 ogłasza harmonogram wyborów:     11.06.2021 - ogłoszenie harmonogramu wyborów 14.06.2021 -...

Szkolenia w systemie EUROP w 2021 roku

Szkolenia w systemie EUROP w 2021 roku

Informacja o szkoleniach dla rzeczoznawców klasyfikacji tusz wieprzowych wołowych w systemie EUROP   Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno - Spożywczego organizuje szkolenie z zakresu klasyfikacji tusz w systemie EUROP w następujących terminach: Tusze wieprzowe...

Zapisy do programu TransNational Access (TNA)

Zapisy do programu TransNational Access (TNA)

IBPRS-PIB razem z Instytutem Pasteura z Francji zaprasza doktorantów, naukowców i firmy prywatne do identyfikacji taksonomicznej szczepów Alicyclobacillus techniką spektrometrii mas MALDI-TOF oraz technikami biologii molekularnej. Program TNA oferuje dostęp do...

Szkolenie F-Gazowe

Szkolenie F-Gazowe

TERMINARZ* SZKOLEŃ i EGZAMINÓW F-gazowych prowadzonych przez Pracownię Chłodnictwa i Ochrony Środowiska w Zakładzie Technologii i Techniki Chłodnictwa IBPRS w Łodzi dla chłodników i operatorów instalacji: w zakresie stacjonarnych urządzeń chłodniczych,...

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO – zostają przełożone.

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO – zostają przełożone.

Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO,które miały się odbyć 26 listopada 2020 roku w Warszawiezostają przełożone. Poinformujemy Państwa o nowym terminie wydarzenia. Przypominamy również, że od 14 maja...

Praca – specjalista ZF

Praca – specjalista ZF

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Technologii Fermentacji zatrudni osobę na stanowisko S P E C J A L I S T A Opis stanowiska: Udział w realizacji prac badawczych oraz produkcji preparatów mikrobiologicznych  w...

SPOTKANIE POŻNIWNE W WARSZAWIE

SPOTKANIE POŻNIWNE W WARSZAWIE

Szanowni Państwo,   Dziękuję za zainteresowanie udziałem w „Spotkaniu Pożniwnym” w dniu 5 listopada organizowanym przez Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS. Z przykrością informuję, że webinarium „Spotkanie Pożniwne” zostało odwołane, w związku z małą...

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI. Polscy producenci branży spożywczej mogą liczyć na pełne zaangażowanie Instytutu w opracowaniu innowacyjnych technologii i produktów, kontrolę jakości, a także dbanie o bezpieczeństwo produktów, półproduktów i surowców. Ogólnopolska...

Funkcjonujemy w pełnym zakresie usług

W związku z obecną sytuacją epidemiczną w kraju, uprzejmie informuję, że Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa funkcjonuje w pełnym zakresie usług, przy zachowaniu wszelkich warunków bezpieczeństwa pracowników i klientów. Zachęcamy do współpracy. dr inż. Anna...

Życzenia Świąteczne

Życzenia Świąteczne

Z okazji nadchodzących  Świąt Wielkiej Nocy, życzę Państwu i wszystkim pracownikom IBPRS, aby ten czas był przepełniony spokojem, miłością oraz zdrowiem, pozwalając Nam przetrwać trudne chwile. Niech to będzie czas odpoczynku w gronie najbliższych, który doda Państwu...

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce i na świecie 53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO oraz sympozjum Naukowo-Techniczne pt. „Postęp w Technologii Mięsa. Nauka – Praktyce”, które miały się odbyć 14 maja br....

Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa

Szanowni Państwo, Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa  z przykrością informuje, że cykliczna konferencja zbożowa w Krynicy Morskiej nie odbędzie się w tradycyjnym terminie maj-czerwiec 2020 r. Na bieżąco monitorujemy rozwój sytuacji epidemicznej związanej z...

Kodeks Etyki Żywnościowej

Kodeks Etyki Żywnościowej

„Kodeks kierujemy do wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego,  którzy mają jakikolwiek wpływ na produkcję, przetwarzanie i obrót żywnością, a zatem nie tylko do producentów płodów rolnych i przetwórców żywności, ale także do producentów pasz oraz składników i...

COVID-19. Ważne informacje.

COVID-19. Ważne informacje.

Szanowni Państwo, Dbając o bezpieczeństwo i zdrowie pracowników Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego informuję, że z dniem 12.03.2020 r. wstrzymane zostają służbowe wyjazdy krajowe i zagraniczne, wizyty gości i klientów...

WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17

WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Analizy Żywności ogłasza konkurs na stanowisko   WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17   W ramach projektu "Potencjał szlaków metabolicznych grzybów z rodzaju Trichoderma...

Pracownicze Plany Kapitałowe

Pracownicze Plany Kapitałowe

W dniu 8 stycznia 2020r. w gmachu IBPRS przy ul. Rakowieckiej 36 w Warszawie 
odbyło się spotkanie informacyjne dot. Pracowniczych Planów Kapitałowych zwanych „PPK” mające na celu poszerzenie wiedzy o programie PPK. Szkolenie skierowane do wszystkich pracowników...

52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego (IBPRS), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz Fundacją Techniki Polskiej...

Produkt polski

Produkt polski

Z dniem 1 stycznia 2017 roku weszła w życie ustawa o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, która wprowadza możliwość stosowania oznakowania „Produkt polski”. Powyższe przepisy określają jednolite kryteria dotyczące dobrowolnego...

Europejskie Forum Rolnicze 2019

Europejskie Forum Rolnicze 2019

W pierwszy weekend marca mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w Europejskim Forum Rolniczym organizowanym przez fundację EFRWP we współpracy z Agro Promotion od 2011 roku w Jasionce. Podczas wydarzenia, debat oraz spotkań z udziałem przedstawicieli polskiej oraz...