tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Archiwum wpisów:

Szkolenie w systemie EUROP zakończone egzaminem państwowym

Szkolenie w systemie EUROP zakończone egzaminem państwowym

Szkolenie z zakresu klasyfikacjitusz wieprzowych w systemie EUROPzakończone egzaminem państwowym Tuchola (kujawsko-pomorskie) 18-20.03.2024 Poznań (wielkopolskie) 07-09.05.2024 Pułtusk (mazowieckie) 22-24.05.2024   Szkolenia na rzeczoznawcę tusz wołowych Pułtusk...

dr hab. inż. Marek Roszko – nowym Dyrektorem IBPRS-PIB

dr hab. inż. Marek Roszko – nowym Dyrektorem IBPRS-PIB

W dniu 1 marca 2024 roku Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Czesław Siekierski powołał dr. hab. inż. Marka Roszko na Dyrektora Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowego Instytutu Badawczego   Naszemu Koledze...

Zatrudnimy osobę na stanowisko ADIUNKTA

Zatrudnimy osobę na stanowisko ADIUNKTA

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: ADIUNKTA Miejsce zatrudnienia:  Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego –...

Zatrudnimy osobę na stanowisko SPECJALISTY

Zatrudnimy osobę na stanowisko SPECJALISTY

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: SPECJALISTY Opis stanowiska: Realizacja prac naukowo-badawczych w zakresie działalności statutowej i projektów finansowanych...

Zatrudnimy osobę na stanowisko ASYSTENTA

Zatrudnimy osobę na stanowisko ASYSTENTA

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy zatrudni osobę na stanowisko: ASYSTENTA Miejsce zatrudnienia:  Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego –...

Produkty Najwyższej Jakości – 56. Konkurs Wędlin

Produkty Najwyższej Jakości – 56. Konkurs Wędlin

56. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2024. Konkurs...

Praca – konkurs – Adiunkt ZF

Praca – konkurs – Adiunkt ZF

  Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Fermentacji zatrudni osobę na stanowisku ADIUNKTA   Miejsce zatrudnienia:  Instytut Biotechnologii Przemysłu...

Konkurs na Asystenta w ZA

Konkurs na Asystenta w ZA

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy   zatrudni osobę na stanowisko: ASYSTENTA   Miejsce zatrudnienia:  Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego...

Konkurs na Profesora Instytutu

Konkurs na Profesora Instytutu

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy   zatrudni osobę na stanowisko: Profesora Instytutu   Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława...

Konkurs na stanowisko Profesora

Konkurs na stanowisko Profesora

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy   zatrudni osobę na stanowisko: Profesora  Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego...

Konferencja Zbożowa

Konferencja Zbożowa

W dniach 5-6 października w Worlinach odbyła się 41. Konferencja Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa.   Wydarzenie związane było z potrójnym jubileuszem: 75-lecia funkcjonowania Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa w Polsce, 30-lecia organizacji konferencji oraz...

KICK-OFF MEETING PROJEKTU „PROMISEANG”

KICK-OFF MEETING PROJEKTU „PROMISEANG”

W dniu 15 września, IBPRS-PIB gościł partnerów projektu Horizon Europe PROMISEANG w ramach kick-off meeting’u projektu. PROMISEANG – Alternative PROteins from MIcrobial fermentation of non-conventional SEA sources for Next-Generation food, feed and non-food bio-based...

XXVIII Cykl badań biegłości – zapraszamy!

XXVIII Cykl badań biegłości – zapraszamy!

Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - PIB zaprasza do udziału w:   XXVIII Cyklu badań biegłości kierowanym do Laboratoriówprzy Zakładach Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego i...

Assistant (post-doc) position – OPUS 20

Assistant (post-doc) position – OPUS 20

Assistant (post-doc) position in Prof. Waclaw Dabrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology - State Research Institute Rakowiecka str. 36, 02-532 Warsaw, Poland   We are looking for enthusiastic and skilled candidates for an assistant/post-doc...

Stypendium dla Pana Zhe Chen – gratulacje!

Stypendium dla Pana Zhe Chen – gratulacje!

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. W. Dąbrowskiego-PIB informuje, że w wyniku konkursu na stypendium naukowe w projekcie NCN OPUS 16 pt: Nowe pochodne roślinnych kwasów karboksylowych jako aktywne składniki biopreparatów bezpiecznych dla...

Stypendium dla studenta / doktoranta

Stypendium dla studenta / doktoranta

Name of the Institute: Institute of Biotechnology of the Agricultural and Food Industry National Research Institute - Warsaw Job Title: Scholarship/Ph.D. student Requirements for candidates: Master's degree or its equivalent in such fields as food technology, biology,...

Spotkanie zamykające projekt IS_MIRRI21

Spotkanie zamykające projekt IS_MIRRI21

Kończy się realizowany w IBPRS-PIB projekt unijny pt. ‘Implementation and Sustainability of Microbial Resource Research Infrastructure for 21st Century IS_MIRRI21’ (Wdrożenie i zrównoważony rozwój infrastruktury badawczej zasobów mikroorganizmów na miarę XXI wieku)....

Praca – laborant w ZZ

Praca – laborant w ZZ

  Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko LABORANT Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym: przyjmowanie oraz...

3. Walne Zgromadzenie partnerów projektu NeoGiANT

3. Walne Zgromadzenie partnerów projektu NeoGiANT

3. Walne Zgromadzenie partnerów projektu NeoGiANT -„The power of grape extracts: antimicrobial and antioxidant properties to prevent the use of antibiotics in farmed animals” W dniach 29-30 maja, w Porto odbyło się Trzecie Walne Zgromadzenie z udziałem uczestników...

Wybieraj bezpieczną żywność – III edycja kampanii EFSA

Wybieraj bezpieczną żywność – III edycja kampanii EFSA

#EUChooseSafeFood startuje ponownie z większą liczbą krajów na pokładzie! Sukces kampanii #EUChooseSafeFood w ostatnich dwóch latach sprawił, że Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) i jego partnerzy w poszczególnych państwach członkowskich UE...

IBPRS-PIB na Kongresie „Nauka dla Społeczeństwa”

IBPRS-PIB na Kongresie „Nauka dla Społeczeństwa”

Od 3 do 5 czerwca Politechnika Warszawska gościła przedstawicieli jednostek naukowych i ośrodków edukacyjnych z całej Polski. Celem Kongresu było przedstawienie osiągnięć polskiej nauki w kontekście rozwoju społecznego i poprawy jakości życia oraz bezpieczeństwa...

Krajowe Dni Pola 2023

Krajowe Dni Pola 2023

W dniach 3-5 czerwca w Sielinku w województwie wielkopolskim odbyły się Krajowe Dni Pola 2023. Organizatorem wydarzenia był Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu. Krajowe Dni Pola to święto polskiego rolnictwa, które co roku przyciąga tłumy osób...

Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB w Warszawie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty Łaszkiewicz

Ogłoszenie Rady Naukowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB w Warszawie o publicznej dyskusji nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty Łaszkiewicz

W dniu 25.05.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbyła się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Beaty...

Ocena cech reologicznych ciasta 
za pomocą metod badawczych powszechnie stosowanych w przemyśle zbożowo-młynarskim i piekarskim wraz z interpretacją uzyskiwanych wyników badań

Ocena cech reologicznych ciasta 
za pomocą metod badawczych powszechnie stosowanych w przemyśle zbożowo-młynarskim i piekarskim wraz z interpretacją uzyskiwanych wyników badań

Francuskie Konsorcjum Techniki Przetwórstwa Rolno-Spożywczego „FRACOP” Sp. z o.o.i Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zapraszają na:  Spotkanie informacyjno-dyskusyjne z zakresu oceny cech reologicznych ciastaza pomocą metod badawczych powszechnie...

54. Dni Przemysłu Mięsnego

54. Dni Przemysłu Mięsnego

54. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Nowe wyzwania dla przemysłu mięsnego" odbędą się w Domu Technika NOT, Warszawa, ul. Czackiego 3/5, III piętro w dniu 18 maja 2023 r.   PROGRAM: SALA B: 9:00 – 10.15 — Rejestracja uczestników 10:00 — Powitanie uczestników i otwarcie...

EUROPEJSKIE FORUM ROLNICZE 2023

EUROPEJSKIE FORUM ROLNICZE 2023

W dniach 22-23 marca w Jasionce k/ Rzeszowa odbyło się Europejskie Forum Rolnicze 2023. Podczas dwudniowego wydarzenia zorganizowany został szereg paneli dyskusyjnych, podczas których poruszono kwestie przyszłości oraz wyzwań jakie stoją przez europejskim rolnictwem....

Wykład Noblisty Sir Petera J. Ratcliffe’a

Wykład Noblisty Sir Petera J. Ratcliffe’a

Wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a “Molecular insights into the sensing of oxygen” 17 marca 2023 r.  godz. 15:30   Rektor Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie serdecznie zaprasza na wykład Sir Petera J. Ratcliffe’a, laureata Nagrody Nobla 2019 w...

OGŁOSZENIE O OBRONIE

OGŁOSZENIE O OBRONIE

W dniu 23.03.2023 roku o godz. 11:00 w auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbędzie się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Joanny...

Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin

Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin

55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...

Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin

Produkty Najwyższej Jakości – 55. Konkurs Wędlin

55. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczegoim. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem:„Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2023. Konkurs...

Gratulacje dla prof. Krystiana Marszałka!

Gratulacje dla prof. Krystiana Marszałka!

Miło nam poinformować, że dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS, został powołany do składu Rady Narodowego Centrum Nauki. Rada Narodowego Centrum Nauki jest kluczowym organem Centrum. Określa dyscypliny naukowe i grupy dyscyplin w ramach których są ogłaszane i...