tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Archiwum wpisów:

53. Dni Przemysłu Mięsnego

53. Dni Przemysłu Mięsnego

53. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Wyzwania dla Branży Mięsnej" odbędą się w Domu Technika NOT, Warszawa, ul. Czackiego 3/5, III piętro   PROGRAM: SALA B: 10:00   – Powitanie uczestników i otwarcie sympozjum – Artur Hugo Świergiel,dyrektor Instytutu Biotechnologii...

Szkolenia w systemie EUROP w 2022 roku

Szkolenia w systemie EUROP w 2022 roku

  Informacja o szkoleniach dla rzeczoznawców klasyfikacji tusz wieprzowych wołowych w systemie EUROP   Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno - Spożywczego organizuje szkolenie z zakresu klasyfikacji tusz w systemie EUROP w następujących terminach: Tusze...

Produkty Najwyższej Jakości – 54. Konkurs Wędlin

Produkty Najwyższej Jakości – 54. Konkurs Wędlin

54. KONKURS – Produkty Najwyższej Jakości Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczegoogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" 2022. Konkurs...

Szkolenie F-Gazowe

Szkolenie F-Gazowe

TERMINARZ* SZKOLEŃ i EGZAMINÓW F-gazowych prowadzonych przez Pracownię Chłodnictwa i Ochrony Środowiska w Zakładzie Technologii i Techniki Chłodnictwa IBPRS-PIB w Łodzi dla chłodników i operatorów instalacji: w zakresie stacjonarnych urządzeń chłodniczych,...

Życzenia Świąteczne

Życzenia Świąteczne

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w pełnym radości rodzinnym gronie oraz spełnienia marzeń w nadchodzącym Nowym Roku!

Post-doc position in IBPRS-PIB

Post-doc position in IBPRS-PIB

For more information  you can contact dr inż. Renata Choińska by e-mail: renata.choinska@ibprs.plPost-doc position in Prof. Waclaw Dabrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology – State Research InstituteRakowiecka st. 36, 02-532 Warsaw, Poland End date:...

WEBINARIA MIRRI: „Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości” i „Najnowocześniejsze technologie dla kolekcji kultur mikrobiologicznych”

WEBINARIA MIRRI: „Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości” i „Najnowocześniejsze technologie dla kolekcji kultur mikrobiologicznych”

WEBINARIA MIRRI: „Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości” i „Najnowocześniejsze technologie dla kolekcji kultur mikrobiologicznych 2030” Webinarium 1 | Zasoby mikrobiologiczne dla zielonej, zdrowej i zrównoważonej przyszłości Data:...

Spotkanie Pożniwne 2021

Spotkanie Pożniwne 2021

W dniu 16 listopada 2021 r.Zakład Przetwórstwa Zbóż i PiekarstwaInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego– Państwowego Instytutu Badawczego zorganizował Spotkanie Pożniwne dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w...

Praca – laborant w ZZ

Praca – laborant w ZZ

  Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko LABORANT   Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym: przyjmowanie oraz...

XXVI Cykl badań biegłości – zapraszamy!

XXVI Cykl badań biegłości – zapraszamy!

Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - PIB zaprasza do udziału w:   XXVI Cyklu badań biegłości kierowanym do Laboratoriówprzy Zakładach Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego i Piekarskich...

Doktorat wdrożeniowy – poszukujemy

Doktorat wdrożeniowy – poszukujemy

Szkoła Doktorska „AgroBioTech PhD”poszukuje kandydata na doktoranta do realizacji doktoratu wdrożeniowegow dyscyplinie naukowej technologia żywności i żywienia na temat:   „Opracowanie sposobu immobilizacji komórek bakteriiw powłokach biodegradowalnych w celu...

Praca – pomoc laboratoryjna ZO

Praca – pomoc laboratoryjna ZO

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA Opis stanowiska: Praca w laboratorium, w tym m.in.:...

Praca – pomoc laboratoryjna ZZ

Praca – pomoc laboratoryjna ZZ

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko POMOC LABORATORYJNA  Opis stanowiska: Utrzymywanie w należytej czystości przydzielonych...

Uwaga: Ogólnopolski konkurs filmowy!

Uwaga: Ogólnopolski konkurs filmowy!

Ogólnopolski konkurs filmowy „Świat się kręci wokół wsi” #SolidarnizRolnikami „Świat się kręci wokół wsi” i to dosłownie. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi organizuje amatorski konkurs filmowy skierowany do młodych, zdolnych mieszkańców terenów wiejskich. Wystarczy...

Harmonogram wyborów Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025

Warszawa, dn. 11.06.2021 r.   Komisja wyborcza do przeprowadzenia wyborów do Rady Naukowej IBPRS-PIB kadencji 2021-2025 powołana Zarządzeniem Dyrektora IBPRS-PIB nr 15/2021 ogłasza harmonogram wyborów:     11.06.2021 - ogłoszenie harmonogramu wyborów 14.06.2021 -...

Zapisy do programu TransNational Access (TNA)

Zapisy do programu TransNational Access (TNA)

IBPRS-PIB razem z Instytutem Pasteura z Francji zaprasza doktorantów, naukowców i firmy prywatne do identyfikacji taksonomicznej szczepów Alicyclobacillus techniką spektrometrii mas MALDI-TOF oraz technikami biologii molekularnej. Program TNA oferuje dostęp do...

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO – zostają przełożone.

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO – zostają przełożone.

Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO,które miały się odbyć 26 listopada 2020 roku w Warszawiezostają przełożone. Poinformujemy Państwa o nowym terminie wydarzenia. Przypominamy również, że od 14 maja...

Praca – specjalista ZF

Praca – specjalista ZF

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Technologii Fermentacji zatrudni osobę na stanowisko S P E C J A L I S T A Opis stanowiska: Udział w realizacji prac badawczych oraz produkcji preparatów mikrobiologicznych  w...

SPOTKANIE POŻNIWNE W WARSZAWIE

SPOTKANIE POŻNIWNE W WARSZAWIE

Szanowni Państwo,   Dziękuję za zainteresowanie udziałem w „Spotkaniu Pożniwnym” w dniu 5 listopada organizowanym przez Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS. Z przykrością informuję, że webinarium „Spotkanie Pożniwne” zostało odwołane, w związku z małą...

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI. Polscy producenci branży spożywczej mogą liczyć na pełne zaangażowanie Instytutu w opracowaniu innowacyjnych technologii i produktów, kontrolę jakości, a także dbanie o bezpieczeństwo produktów, półproduktów i surowców. Ogólnopolska...

Funkcjonujemy w pełnym zakresie usług

W związku z obecną sytuacją epidemiczną w kraju, uprzejmie informuję, że Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa funkcjonuje w pełnym zakresie usług, przy zachowaniu wszelkich warunków bezpieczeństwa pracowników i klientów. Zachęcamy do współpracy. dr inż. Anna...

Życzenia Świąteczne

Życzenia Świąteczne

Z okazji nadchodzących  Świąt Wielkiej Nocy, życzę Państwu i wszystkim pracownikom IBPRS, aby ten czas był przepełniony spokojem, miłością oraz zdrowiem, pozwalając Nam przetrwać trudne chwile. Niech to będzie czas odpoczynku w gronie najbliższych, który doda Państwu...

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce i na świecie 53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO oraz sympozjum Naukowo-Techniczne pt. „Postęp w Technologii Mięsa. Nauka – Praktyce”, które miały się odbyć 14 maja br....

Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa

Szanowni Państwo, Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa  z przykrością informuje, że cykliczna konferencja zbożowa w Krynicy Morskiej nie odbędzie się w tradycyjnym terminie maj-czerwiec 2020 r. Na bieżąco monitorujemy rozwój sytuacji epidemicznej związanej z...

Kodeks Etyki Żywnościowej

Kodeks Etyki Żywnościowej

„Kodeks kierujemy do wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego,  którzy mają jakikolwiek wpływ na produkcję, przetwarzanie i obrót żywnością, a zatem nie tylko do producentów płodów rolnych i przetwórców żywności, ale także do producentów pasz oraz składników i...

COVID-19. Ważne informacje.

COVID-19. Ważne informacje.

Szanowni Państwo, Dbając o bezpieczeństwo i zdrowie pracowników Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego informuję, że z dniem 12.03.2020 r. wstrzymane zostają służbowe wyjazdy krajowe i zagraniczne, wizyty gości i klientów...

WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17

WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Analizy Żywności ogłasza konkurs na stanowisko   WYKONAWCA STUDENT/DOKTORANT OPUS17   W ramach projektu "Potencjał szlaków metabolicznych grzybów z rodzaju Trichoderma...

Pracownicze Plany Kapitałowe

Pracownicze Plany Kapitałowe

W dniu 8 stycznia 2020r. w gmachu IBPRS przy ul. Rakowieckiej 36 w Warszawie 
odbyło się spotkanie informacyjne dot. Pracowniczych Planów Kapitałowych zwanych „PPK” mające na celu poszerzenie wiedzy o programie PPK. Szkolenie skierowane do wszystkich pracowników...

52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego (IBPRS), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz Fundacją Techniki Polskiej...