tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Archiwum wpisów:

Przetarg DA.22.6.2020.ZM – komora beztlenowa

Przetarg DA.22.6.2020.ZM – komora beztlenowa

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza przetarg pisemny nieograniczony na Dostawę komory do pracy mikrobiologicznej w atmosferze beztlenowej DA.22.6.2020.ZM Numer ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:...

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI. Polscy producenci branży spożywczej mogą liczyć na pełne zaangażowanie Instytutu w opracowaniu innowacyjnych technologii i produktów, kontrolę jakości, a także dbanie o bezpieczeństwo produktów, półproduktów i surowców. Ogólnopolska...

Życzenia Świąteczne

Życzenia Świąteczne

Z okazji nadchodzących  Świąt Wielkiej Nocy, życzę Państwu i wszystkim pracownikom IBPRS, aby ten czas był przepełniony spokojem, miłością oraz zdrowiem, pozwalając Nam przetrwać trudne chwile. Niech to będzie czas odpoczynku w gronie najbliższych, który doda Państwu...

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO Uprzejmie informujemy, że w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną w Polsce i na świecie 53. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO oraz sympozjum Naukowo-Techniczne pt. „Postęp w Technologii Mięsa. Nauka – Praktyce”, które miały się odbyć 14 maja br....

Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa

Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa

Uprzejmie informujemy, iż z przyczyn od nas niezależnych,cykliczna konferencja zbożowa w Krynicy Morskiej nie odbędzie się w tradycyjnym terminiemaj-czerwiec 2020 r. Planujemy zorganizować konferencję na początku października w innym miejscu. Na bieżąco monitorujemy...

Kodeks Etyki Żywnościowej

Kodeks Etyki Żywnościowej

„Kodeks kierujemy do wszystkich uczestników łańcucha żywnościowego,  którzy mają jakikolwiek wpływ na produkcję, przetwarzanie i obrót żywnością, a zatem nie tylko do producentów płodów rolnych i przetwórców żywności, ale także do producentów pasz oraz składników i...

COVID-19. Ważne informacje.

COVID-19. Ważne informacje.

Szanowni Państwo, Dbając o bezpieczeństwo i zdrowie pracowników Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego informuję, że z dniem 12.03.2020 r. wstrzymane zostają służbowe wyjazdy krajowe i zagraniczne, wizyty gości i klientów...

Szkolenia w systemie EUROP w 2020 roku

Szkolenia w systemie EUROP w 2020 roku

Informacja o szkoleniach dla rzeczoznawców klasyfikacji tusz wieprzowych wołowych w systemie EUROP W poczuciu odpowiedzialności za komfort i zdrowie uczestników oraz prelegentów z przykrością informujemy, że szkolenia klasyfikatorów tusz wieprzowych i wołowych zostają...

Pracownicze Plany Kapitałowe

Pracownicze Plany Kapitałowe

W dniu 8 stycznia 2020r. w gmachu IBPRS przy ul. Rakowieckiej 36 w Warszawie 
odbyło się spotkanie informacyjne dot. Pracowniczych Planów Kapitałowych zwanych „PPK” mające na celu poszerzenie wiedzy o programie PPK. Szkolenie skierowane do wszystkich pracowników...

Szkolenie F-Gazowe

Szkolenie F-Gazowe

TERMINARZ na 2020 r. SZKOLEŃ i EGZAMINÓW F-gazowych prowadzonych przez Pracownię Chłodnictwa i Ochrony Środowiska w Zakładzie Technologii i Techniki Chłodnictwa IBPRS w Łodzi dla chłodników i operatorów instalacji: w zakresie stacjonarnych urządzeń chłodniczych,...

52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

52. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego (IBPRS), Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu we współpracy ze Stowarzyszeniem Naukowo-Technicznym Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz Fundacją Techniki Polskiej...

Produkt polski

Produkt polski

Z dniem 1 stycznia 2017 roku weszła w życie ustawa o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, która wprowadza możliwość stosowania oznakowania „Produkt polski”. Powyższe przepisy określają jednolite kryteria dotyczące dobrowolnego...

Europejskie Forum Rolnicze 2019

Europejskie Forum Rolnicze 2019

W pierwszy weekend marca mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w Europejskim Forum Rolniczym organizowanym przez fundację EFRWP we współpracy z Agro Promotion od 2011 roku w Jasionce. Podczas wydarzenia, debat oraz spotkań z udziałem przedstawicieli polskiej oraz...

Konkurs na stanowisko ADIUNKTA

Konkurs na stanowisko ADIUNKTA

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Grupa Problemowa ds. Mleczarstwa ogłasza konkurs na stanowisko ADIUNKTA TEMATYKA: technologia żywności, mleczarstwo Oczekiwania/wymagania: dobra znajomość problematyki produkcji...