tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Drożdże winiarskie do domowej produkcji wina:

Zakład Mikrobiologii Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w ofercie sprzedażowej posiada

szlachetne drożdże winiarskie i miodowe o unikalnych właściwościach 

do produkcji win owocowych i gronowych oraz miodów pitnych.

W ofercie szeroki wybór drożdży do produkcji win wytrawnych, półwytrawnych, półsłodkich, słodkich i bardzo słodkich oraz miodów pitnych.

Oferujemy:

  • suszone preparaty drożdży winiarskich ras: Bingen, Bordeaux, Burgund, Chablis, Madera, Malaga, Tokay, Porzeczka, Portwein, Sherry wraz z pożywką
  • suszony preparat drożdży miodowych

Wszystkie oferowane w sprzedaży szczepy drożdży oraz otrzymywane suszone preparaty tych drożdży są poddawane wnikliwym badaniom i ocenie ich cech technologicznych w Zakładzie Mikrobiologii IBPRS-PIB.

Sprzedaż prowadzona jest w budynku Instytutu:
ul. Rakowiecka 36, na pierwszym piętrze w pokoju 110, w godzinach 8:00-15:30 (płatność na miejscu tylko gotówką)
oraz na życzenie Klienta możliwa wysyłka pocztą (z doliczeniem opłaty za wysyłkę).

Zapraszamy do kontaktu i składania zamówień za pośrednictwem poczty e-mail: kkp@ibprs.pl lub pod numerami telefonów: 22 606 36 80 oraz 22 606 36 38.