
Drożdże winiarskie do domowej produkcji wina:
Zakład Mikrobiologii Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego oferuje w sprzedaży
szlachetne drożdże winiarskie i miodowe
o unikalnych właściwościach do produkcji win i miodów pitnych, otrzymywanych w Zakładzie Mikrobiologii.
W ofercie szeroki wybór drożdży do wytwarzania win wytrawnych, półwytrawnych, półsłodkich, słodkich i bardzo słodkich oraz miodów pitnych.
Oferujemy:
- suszone preparaty drożdży winiarskich wraz z pożywką rasy: Bingen, Bordeaux, Burgund, Chablis, Madera, Malaga, Tokay, Porzeczka, Portwein, Sherry
- suszony preparat drożdży miodowych
Wszystkie oferowane do sprzedaży szczepy drożdży oraz otrzymane przy ich udziale suszone preparaty tych drożdży są poddawane wnikliwym badaniom i ocenie ich cech technologicznych w Zakładzie Mikrobiologii IBPRS.
Sprzedaż prowadzona jest w budynku Instytutu:
ul. Rakowiecka 36, na pierwszym piętrze w pokoju 110, w godzinach 8:00-15:30 (płatność na miejscu tylko gotówką)
oraz na życzenie klienta wysyłkowo, z doliczeniem opłaty za wysyłkę.
Kontakt i zamówienia pod numerami telefonów: 22 606 36 80 oraz 22 606 36 38.