Drożdże winiarskie do domowej produkcji wina:
Zakład Mikrobiologii Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w ofercie sprzedażowej posiada
szlachetne drożdże winiarskie i miodowe o unikalnych właściwościach
do produkcji win owocowych i gronowych oraz miodów pitnych.
W ofercie szeroki wybór drożdży do produkcji win wytrawnych, półwytrawnych, półsłodkich, słodkich i bardzo słodkich oraz miodów pitnych.
Oferujemy:
- suszone preparaty drożdży winiarskich ras: Bingen, Bordeaux, Burgund, Chablis, Madera, Malaga, Tokay, Porzeczka, Portwein, Sherry wraz z pożywką
- suszony preparat drożdży miodowych
Wszystkie oferowane w sprzedaży szczepy drożdży oraz otrzymywane suszone preparaty tych drożdży są poddawane wnikliwym badaniom i ocenie ich cech technologicznych w Zakładzie Mikrobiologii IBPRS-PIB.
Sprzedaż prowadzona jest w budynku Instytutu:
ul. Rakowiecka 36, na pierwszym piętrze w pokoju 110, w godzinach 8:00-15:30 (płatność na miejscu tylko gotówką)
oraz na życzenie Klienta możliwa wysyłka pocztą (z doliczeniem opłaty za wysyłkę).
Zapraszamy do kontaktu i składania zamówień za pośrednictwem poczty e-mail: kkp@ibprs.pl lub pod numerami telefonów: 22 606 36 80 oraz 22 606 36 38.