tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Drożdże winiarskie do domowej produkcji wina:

Zakład Mikrobiologii Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego oferuje w sprzedaży

szlachetne drożdże winiarskie i miodowe

o unikalnych właściwościach do produkcji win i miodów pitnych, otrzymywanych w Zakładzie Mikrobiologii.

W ofercie szeroki wybór drożdży do wytwarzania win wytrawnych, półwytrawnych, półsłodkich, słodkich i bardzo słodkich oraz miodów pitnych.

Oferujemy:

  • suszone preparaty drożdży winiarskich wraz z pożywką rasy: Bingen, Bordeaux, Burgund, Chablis, Madera, Malaga, Tokay, Porzeczka, Portwein, Sherry
  • suszony preparat drożdży miodowych

Wszystkie oferowane do sprzedaży szczepy drożdży oraz otrzymane przy ich udziale suszone preparaty tych drożdży są poddawane wnikliwym badaniom i ocenie ich cech technologicznych w Zakładzie Mikrobiologii IBPRS.

Sprzedaż prowadzona jest w budynku Instytutu:
ul. Rakowiecka 36, na pierwszym piętrze w pokoju 110, w godzinach 8:00-15:30 (płatność na miejscu tylko gotówką)
oraz na życzenie klienta wysyłkowo, z doliczeniem opłaty za wysyłkę.

Kontakt i zamówienia pod numerami telefonów: 22 606 36 80 oraz 22 606 36 38.