Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 71 nr 1
SPIS TREŚCI
Incidence of Alicyclobacillus spp. in polish apple and dark berry juice concentrates and the ability of isolated A. acidoterrestris strains to spoilage of these juices
Sokołowska B., Niezgoda J., Dekowska A., Porębska J., Nasiłowska J., Waldon-Wiewióra E., Kowalska M.
Rozdział 1
The impact of high hydrostatic pressure on inactivation and sublethal injury of foodborne pathogens in beetroot juice
Nasiłowska J., Sokołowska B., Fonberg-Broczek M.
Rozdział 2
Zastosowanie mixolabu w ocenie wartości wypiekowej ziarna i mąki
Szafrańska A.
Rozdział 3
Ocena zawartości kadmu i ołowiu w wybranych suszach roślin przyprawowych
Gajewska M., Czajkowska-Mysłek A., Głowacka A.
Rozdział 4
Ocena zawartości substancji intensywnie słodzących w słodzikach w tabletkach
Czajkowska-Mysłek A.
Rozdział 5
Odpady przemysłu ziemniaczanego jako podłoże do hodowli bakterii mlekowych
Sip A., Le Thanh-Blicharz J., Siergiej K., Lesiecki M., Lewandowicz G.
Rozdział 6
Wspomnienie o prof. dr hab. Barbarze Szteke
Rozdział 7
Informacje dla autorów
Rozdział 8