Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 71 nr 4
SPIS TREŚCI
Możliwość wydłużenia trwałości soku brzozowego poprzez sporządzenie napoju o polepszonych walorach smakowych i prozdrowotnych
Bilek M., Pytko J., Dżugan M., Sosnowski S.
Rozdział 1
Wpływ nawożenia buraka cukrowego pozostałością po fermentacji wysłodków buraczanych na wzrost biomasy i zawartość cukru
Baryga A., Połeć B., Szymański T., Słupecka J.
Rozdział 2
Zmiany jakościowe cukru białego zachodzące podczas jego przechowywania
Sumińska T., Gajewnik B.
Rozdział 3
Identyfikacja drobnoustrojów występujących w cukrze, melasie, wysłodkach plantatorskich i suszonych
Kowalska M., Małczak E.
Rozdział 4
Ocena jakości słodowanego ziarna zbóż i pseudozbóż bezglutenowych w porównaniu ze słodem browarnym jęczmiennym
Salamon A.
Rozdział 5
Przeżywalność komórek bakterii immobilizowanych w kulkach pełnożelowych i kapsułkach z ciekłym rdzeniem podczas symulowanego tranzytu przez przewód pokarmowy
Jasińska U. T., Owczarek L., Skąpska S.
Rozdział 6
Wybrane parametry tekstury mięśni piersiowych gęsi krajowych
Gornowicz E., Lewko L., Zwierzyński R., Kryza A.
Rozdział 7
Ocena ilości zaabsorbowanych azotanów(III) oraz wybranych cech jakości schabu wieprzowego w ciągu czterech dni peklowania
Marchel M., Rudy M., Duma P.
Rozdział 8
Badania syntetycznych czynników chłodniczych z zastosowaniem chromatografu gazowego z detektorem ECD
Wróbel-Jędrzejewska M., Stęplewska U.
Rozdział 9
Informacje dla autorów
Rozdział 10