Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 72 nr 3
SPIS TREŚCI
Wyniki oceny jakościowej mięsa wieprzowego o zróżnicowanej kruchości
Bocian M., Jankowiak H., Kapelański W., Reszka P., Szafrańska M.
Rozdział 1
Ocena zróżnicowania wybranych cech jakościowych szynki i polędwicy
Duma-Kocan P., Głodek E., Rudy M., Gil M.
Rozdział 2
Badania metapopulacyjne wybranych fermentowanych produktów pochodzenia roślinnego
Ratajczak K., Piotrowska-Cyplik A., Myszka K.
Rozdział 3
Badania przechowalnicze liofilizatów szczepów bakterii fermentacji mlekowej, stosowanych w produkcji biopreparatów do kiszenia pasz i probiotyków dla zwierząt. Część 1.
Miecznikowski A.
Rozdział 4
Karmel a kształtowanie brązowej barwy żywności
Jarosławski L., Zielonka R.
Rozdział 5
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta
Makała H.
Rozdział 6
Informacje dla autorów
Rozdział 7
Redakcja
Rozdział 8