tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Zakład Technologii Fermentacji

zatrudni osobę na stanowisko

BIOTECHNOLOG

 

Opis stanowiska:

  • Prowadzenie badań dotyczących rozwoju innowacyjnych technik utrwalania żywności,
  • Praca naukowa w projektach związanych z biokonserwacją w produkcji żywności i pasz,
  • Badania właściwości mikroorganizmów, charakterystyka genetyczna drobnoustrojów przemysłowych,
  • Opracowywanie nowych metod analitycznych i wdrażanie ich do praktyki laboratoryjnej.

 

Oczekiwania:

  • wykształcenie wyższe, w kierunku związanym z technologią żywności, biotechnologią, mikrobiologią spożywczą lub pokrewne,
  • umiejętność pracy z mikroorganizmami,
  • znajomość podstawowych technik biologii molekularnej,
  • chęć rozwoju naukowego, udział w projektach badawczych,
  • dobra organizacja pracy własnej,
  • zaangażowanie, rzetelność i dokładność w wykonywaniu zadań,
  • systematyczność,
  • mile widziane doświadczenie w laboratorium badawczym,
  • umiejętność pracy w zespole.

 

Oferujemy:

  • możliwość rozwoju zawodowego,
  • możliwość udziału w konferencjach naukowych, stażach, projektach,
  • umowę o pracę,
  • udział w projektach badawczych,
  • rozwój, szkolenia,
  • ubezpieczenie grupowe, zakładowy fundusz świadczeń socjalnych.

 

Kontakt:

Zakład Technologii Fermentacji IBPRS
dr inż. Katarzyna Piasecka -Jóźwiak – p.o. kierownik Zakładu
tel. +48 22 606 36 56
katarzyna.piasecka@ibprs.pl

 

Dział Spraw Pracowniczych IBPRS
tel. +48 22 606 36 87
fax. +48 22 849 04 26
kadry@ibprs.pl