tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Archiwum

PNiTPRS 2022 t. 76 nr 1

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 1 SPIS TREŚCI Ołów, kadm i rtęć w produktach zbożowych w Polsce i ocena narażenia Jędrzejczak R., Ręczajska W.str 6 Opracowanie innowacyjnego urządzenia MainBox do przechowywania żywności...

PNiTPRS 2020 t. 75 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2020 t. 75 nr 3-4 [ pobierz plik .pdf ] SPIS TREŚCI Zjawisko powstawania fazy stałej oleju kameliowego pod wysokim ciśnieniem, w temperaturze pokojowej Wiśniewski R., Wilczyńska T. 5 Porównanie składu kwasów...

PNiTPRS 2020 t. 75 nr 1-2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2020 t. 75 nr 1-2 [ pobierz plik .pdf ] SPIS TREŚCI Antyoksydacyjne i przeciwrodnikowe właściwości ekstraktów z suszu skórek jabłek odmian Papierówka, Kosztela oraz Gold Milenium Akimowicz M., Samsonowicz M. ...

PNiTPRS 2019 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 3-4   SPIS TREŚCI   Makro- i mikroelementy oraz pierwiastki toksyczne w preparatach witaminowo-mineralnych dostępnych na rynku krajowymJędrzejczak R., Ręczajska W., Popowska M.Rozdział I...

PNiTPRS 2019 nr 2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 2   SPIS TREŚCI   Struktura molekularna i krystaliczna D-mannitolu oraz jego stabilność termicznaBlejwas I., Gołdyn M., Bartoszak-Adamska E.Rozdział I Ocena jakości serków grochowych...

PNiTPRS 2019 nr 1

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 1   SPIS TREŚCI   Wpływ tymolu, eugenolu, aldehydu cynamonowego oraz mentolu na rozwój bakterii z rodzaju CronobacterFiedczak D., Berthold-Pluta A.Rozdział I Wpływ kwasu cytrynowego...

PNiTPRS 2018 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 3-4   SPIS TREŚCI   Wpływ rodzaju zastosowanej wody do ekstrakcji herbatki ziołowej z szyszek chmielu (Lupuli strobili) na zawartość związków biologicznie aktywnychKałwa K.,...

PNiTPRS 2018 nr 2

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 2   SPIS TREŚCI   Wpływ przechowywania zamrażalniczego na właściwości fizykochemiczne m. longissimus dorsi i m. quadriceps femoris z dzikaGil M., Rudy M., Duma-Kocan P.Rozdział I   Zmiany...

PNiTPRS 2017 nr 4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 72 nr 4. W numerze: Wpływ metody obróbki cieplnej na zawartość podstawowych składników chemicznych w wybranych mięśniach wieprzowych; Wpływ wilgotności mieszanek na właściwości i teksturę eksrudatów kukurydzianych wzbogaconych w wytłoki lniane; Badania przechowalnicze liofilizatów szczepów bakterii fermentacji mlekowej stosowanych w produkcji biopreparatów do kiszenia pasz i probiotyków dla zwierząt. Część 2.