Archiwum
PNiTPRS 2022 t. 76 nr 2
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 2 SPIS TREŚCI Ołów, kadm i rtęć w produktach zbożowych dla niemowląt i małych dzieci – ocena narażenia Jędrzejczak R., Ręczajska W. str. 5 Specjacja ołowiu w środowisku, organizmie człowieka i...
PNiTPRS 2022 t. 76 nr 1
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 1 SPIS TREŚCI Ołów, kadm i rtęć w produktach zbożowych w Polsce i ocena narażenia Jędrzejczak R., Ręczajska W.str 6 Opracowanie innowacyjnego urządzenia MainBox do przechowywania żywności...
PNiTPRS 2020 t. 75 nr 3-4
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2020 t. 75 nr 3-4 [ pobierz plik .pdf ] SPIS TREŚCI Zjawisko powstawania fazy stałej oleju kameliowego pod wysokim ciśnieniem, w temperaturze pokojowej Wiśniewski R., Wilczyńska T. 5 Porównanie składu kwasów...
PNiTPRS 2020 t. 75 nr 1-2
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2020 t. 75 nr 1-2 [ pobierz plik .pdf ] SPIS TREŚCI Antyoksydacyjne i przeciwrodnikowe właściwości ekstraktów z suszu skórek jabłek odmian Papierówka, Kosztela oraz Gold Milenium Akimowicz M., Samsonowicz M. ...
PNiTPRS 2019 nr 3-4
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 3-4 SPIS TREŚCI Makro- i mikroelementy oraz pierwiastki toksyczne w preparatach witaminowo-mineralnych dostępnych na rynku krajowymJędrzejczak R., Ręczajska W., Popowska M.Rozdział I...
PNiTPRS 2019 nr 2
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 2 SPIS TREŚCI Struktura molekularna i krystaliczna D-mannitolu oraz jego stabilność termicznaBlejwas I., Gołdyn M., Bartoszak-Adamska E.Rozdział I Ocena jakości serków grochowych...
PNiTPRS 2019 nr 1
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 1 SPIS TREŚCI Wpływ tymolu, eugenolu, aldehydu cynamonowego oraz mentolu na rozwój bakterii z rodzaju CronobacterFiedczak D., Berthold-Pluta A.Rozdział I Wpływ kwasu cytrynowego...
PNiTPRS 2018 nr 3-4
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 3-4 SPIS TREŚCI Wpływ rodzaju zastosowanej wody do ekstrakcji herbatki ziołowej z szyszek chmielu (Lupuli strobili) na zawartość związków biologicznie aktywnychKałwa K.,...
PNiTPRS 2018 nr 2
Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 2 SPIS TREŚCI Wpływ przechowywania zamrażalniczego na właściwości fizykochemiczne m. longissimus dorsi i m. quadriceps femoris z dzikaGil M., Rudy M., Duma-Kocan P.Rozdział I Zmiany...