tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w ramach operacji pt.: „Produkcja bezpiecznej zdrowotnie żywności w gospodarstwach rolniczych w aspekcie rozwoju rolniczego handlu detalicznego” do realizacji w ramach Planu Operacyjnego KSOW na lata 2018-2019 zorganizował bezpłatne szkolenie dla pracowników jednostek doradztwa rolniczego i rolników zajmujących się lub planujących produkcję żywności w gospodarstwach rolnych. Pracownicy IBPRS przybliżyli tajniki oraz teorie bezpiecznej produkcji żywności. Poruszone tematy to między innymi „Żywność a zdrowie człowieka” czy bezpieczeństwo w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego, takich jak mięso, mleko oraz pochodzenia roślinnego, takich jak zboża, owoce i warzywa. Doradcom rolniczym opowiedzieliśmy również o procesach fermentacyjnych. Dziękujemy wszystkim prelegentom oraz przybyłym gościom. Cieszymy się, że możemy bezpośrednio uczestniczyć w rozwoju innowacji w polskim rolnictwie.

Więcej informacji o operacji: [link]