tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB zaprasza na

Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań

Termin szkolenia: 19-20 marca 2024 r.

 

Szkolenie skierowane jest do pracowników m.in.:

  • laboratoriów przy zakładach zbożowo-młynarskich i piekarskich,
  • osób odpowiedzialnych za opracowanie specyfikacji surowców,
  • zatrudnionych w działach B+R ww. jednostek,
  • zatrudnionych w działach produkcji i technologii,
  • firm zajmujących się hodowlą nowych odmian zbóż

Cel szkolenia:

Podniesienie kompetencji pracowników w zakresie wykonywania badań laboratoryjnych ziarna i przetworów zbożowych, zapoznanie z interpretacją wyników oznaczania wybranych wyróżników jakościowych, identyfikacja przyczyn problemów technologicznych występujących na linii produkcyjnej, a także wymiana doświadczeń między prowadzącymi szkolenie a uczestnikami.

 

Zakres szkolenia:

  • 19 marca –  parametry jakościowe w ocenie ziarna i mąki (przeznaczone dla pracowników magazynów zbożowych, zakładów młynarskich, a także piekarskich)
  • 20 marca –  parametry reologiczne ciasta w ocenie jakości mąki pszennej i żytniej (przeznaczone dla pracowników zakładów młynarskich i piekarskich).

 

Program szkolenia:

Zgłoszenia:

Prosimy o wypełnienie karty zgłoszenia i przesłanie na adres: anna.szafranska@ibprs.pl

W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny (22 606 38 85) lub mailowy.

Ilość miejsc na szkolenie jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

Formularz zgłoszeniowy: 

Patronat medialny: