tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Pracownia Badania Surowców i Produkcji Rzeźnianej

Specjalność Działu Surowcowo Inżynieryjnego:

  • Kursy szkoleniowe inspektorów i klasyfikatorów tusz wieprzowych i wołowych.
  • Opracowywanie systemów rozliczeń z dostawcą.
  • Opracowywanie metod sterowania jakością zwierząt rzeźnych ze szczególnym uwzględnieniem czynników genetycznych i  żywieniowych oraz technologii i techniki obrotu żywcem.
  • Doskonalenie metod oceny i klasyfikacji jakościowej żywca i mięsa.
  • Badania czynników przyżyciowych i poubojowych wpływających na przebieg procesów biochemicznych oraz przydatność  technologiczną mięsa.
  • Doskonalenie procesów technologicznych produkcji mięsa i półproduktów.
  • Ekspertyzy w zakresie produkcji żywca, uboju, chłodzenia, rozbioru i produkcji mięsa kulinarnego.
  • Opracowywanie projektów technologicznych budowy lub modernizacji zakładów branży mięsnej.
  • Opiniowanie projektów norm branży mięsnej i drobiarskiej.

 

Kierownik Pracowni:
dr hab. inż. Dariusz Lisiak
tel. 0048 61 830 52 41
tel. kom. +48 603 645 800
e-mail: dariusz.lisiak@ibprs.pl

Adres:
Pracownia Badania Surowców i Produkcji Rzeźnianej
ul. Głogowska 239
60-111 Poznań
tel.  61 830 52 41
fax. 61 830 54 51
e-mail: surowce.poznan@ibprs.pl

Kontakty
Nazwisko i ImięTytułTelefone-mail
Borzuta Karoldr hab. prof. IBPRS61 830 58 51
603 500 213
karol.borzuta@ibprs.pl
Grześkowiak Eugeniadr hab, prof. IBPRS61 830 52 41surowce.poznan@ibprs.pl
Janiszewski Piotrmgr61 830 52 41piotr.janiszewski@ibprs.pl
Lisiak Beatamgr inż.61 830 52 41
600 288 792
beata.lisiak@ibprs.pl
Powałowski Krzysztofmgr inż.61 830 52 41krzysztof.powalowski@ibprs.pl
Samardkiewicz Łukasz61 830 52 41lukasz.samardakiewicz@ibprs.pl

Chcesz wiedzieć więcej?