tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • Polski

Praca ZZ – Sprzątaczka

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko   SPRZĄTACZKA   Opis stanowiska: Utrzymywanie w należytej czystości przydzielonych do sprzątania pomieszczeń, tj.: zamiatanie i mycie podłóg, wycieranie kurzu...

Konkurs na stanowisko Dyrektora Szkoły Doktorskiej

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego   ogłasza konkurs na stanowisko: Dyrektora Szkoły Doktorskiej   Termin składania ofert:  22.07.2020 r. godz. 12:00 Planowany termin rozstrzygnięcia konkursu: 31.07.2020 r.   Przewidywany zakres pracy kandydata: organizacja i...

Praca – Specjalista ds. Kadr

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Dział Spraw Pracowniczych zatrudni osobę na stanowisko   SPECJALISTY DS. KADR   Opis stanowiska: Administrowanie dokumentacją personalną (prowadzenie akt personalnych pracowników) zgodnie z obowiązującymi przepisami, obsługa...

Przetarg DA.22.11.2020.ZM

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza przetarg pisemny nieograniczony na Dostawę zamrażarki niskotemperaturowej o temperaturze mrożenia do -86°C dla Zakładu Mikrobiologii DA.22.11.2020.ZM Numer ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: 554623-N-2020 Data...

PNiTPRS 2019 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 3-4   SPIS TREŚCI   Makro- i mikroelementy oraz pierwiastki toksyczne w preparatach witaminowo-mineralnych dostępnych na rynku krajowymJędrzejczak R., Ręczajska W., Popowska M.Rozdział I Technologia uzyskiwania stałej ilości i jakości biogazu...

Prof. Wacław Dąbrowski Institute of Agriculture and Food Biotechnology was founded in 1949 in Warsaw as the Main Institute of Agricultural and Food Industry. Having changed its name several times, last one given in 2012 before the incorporation into its structures of two other institutes with a long tradition: The Institute of Meat and Fat Industries and the Sugar Industry Institute, as well as several other research laboratories. Currently, the institute consists of 12 departments equipped with modern laboratories and using more than 600 accredited research methods.

The main task of the Institute is to conduct basic and applied research in the field of agri-food biotechnology, safe food production and storage, supporting agri-food industry and carrying out activities aimed at improving the quality of people’s life. The Institute cooperates with industrial partners from various areas of the agri-food sector and related sectors, including environmental protection, renewable energy and refrigeration.

The Institute employs over 200 employees, including three titular professors, nine associate professors and 33 PhD researchers.

Prof. Wacław Dąbrowski Institute of Agriculture and Food Biotechnology conducts scientific, development and implementation work in the field of biotechnology and agri-food technology. These works, of final application type, encompass many disciplines, such as:

technical microbiology and food microbiology, cellular engineering, process engineering, chemistry and biochemistry, food technology, human nutrition and dietetics. The Institute’s fields of activity also include many sectors of the agri-food industry: yeast industry, spirit distillation, viticulture, vinegar production, beer brewing, fruit and vegetable processing, cereal processing and storage, potato and starch processing, bakery and confectionery, food concentrates, frozen and chilled food, sugar production, meat and fat processing, and the production of microbiological preparations (enzymatic, probiotic, starter cultures and others)

Research areas – key words:

food safety, food analysis, food quality, biodiversity, functional food, food concentrates, renewable energy sources, starch products, fermentation technology, meat and fat industry, fruits, vegetables, cereal processing, bakery, distillers, refrigeration, sugar industry, microbiology, dairy industry, collection of cultures.

Szlachetne drożdże winiarskie i miodowe
o unikalnych właściwościach
do produkcji
win i miodów pitnych
otrzymywane
w Zakładzie Mikrobiologii.

Wideo:

12 zakładów merytorycznych:

Aktualności:

Praca ZZ – Sprzątaczka

Praca ZZ – Sprzątaczka

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa zatrudni osobę na stanowisko   SPRZĄTACZKA   Opis stanowiska: Utrzymywanie w należytej czystości przydzielonych do sprzątania...

read more
Konkurs na stanowisko Dyrektora Szkoły Doktorskiej

Konkurs na stanowisko Dyrektora Szkoły Doktorskiej

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego   ogłasza konkurs na stanowisko: Dyrektora Szkoły Doktorskiej   Termin składania ofert:  22.07.2020 r. godz. 12:00 Planowany termin rozstrzygnięcia konkursu: 31.07.2020 r.  ...

read more
Praca – Specjalista ds. Kadr

Praca – Specjalista ds. Kadr

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Dział Spraw Pracowniczych zatrudni osobę na stanowisko   SPECJALISTY DS. KADR   Opis stanowiska: Administrowanie dokumentacją personalną (prowadzenie akt personalnych...

read more
Przetarg DA.22.11.2020.ZM

Przetarg DA.22.11.2020.ZM

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza przetarg pisemny nieograniczony na Dostawę zamrażarki niskotemperaturowej o temperaturze mrożenia do -86°C dla Zakładu Mikrobiologii DA.22.11.2020.ZM Numer ogłoszenia w...

read more

PNiTPRS 2019 nr 3-4

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 3-4   SPIS TREŚCI   Makro- i mikroelementy oraz pierwiastki toksyczne w preparatach witaminowo-mineralnych dostępnych na rynku krajowymJędrzejczak R., Ręczajska W., Popowska M.Rozdział I...

read more
Szkolenia w systemie EUROP w 2020 roku

Szkolenia w systemie EUROP w 2020 roku

Informacja o szkoleniach dla rzeczoznawców klasyfikacji tusz wieprzowych wołowych w systemie EUROP Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego organizuje szkolenie z zakresu klasyfikacji tusz w systemie EUROP w następujących...

read more
Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI

Kupuję świadomie – PRODUKT POLSKI. Polscy producenci branży spożywczej mogą liczyć na pełne zaangażowanie Instytutu w opracowaniu innowacyjnych technologii i produktów, kontrolę jakości, a także dbanie o bezpieczeństwo produktów, półproduktów i surowców. Ogólnopolska...

read more
Przetarg DA.22.7.2020.ZG

Przetarg DA.22.7.2020.ZG

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza przetarg pisemny nieograniczony na   Dostawę mieszadła mechanicznego, kolumny chromatograficznej, ultratermostatu i analizatora biogazu w ramach projektu Preludium 16...

read more