tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Miło nam poinformować, że grant, w którym IBPRS-PIB bierze udział pt. “THE POWER OF GRAPE EXTRACTS AS ANTI-MICROBIALS” (Neo_GiANT), złożony w konkursie LC-GD-6-1-2020: “Testing and demonstrating systemic innovations in support of the Farm-to-Fork Strategy” in the EU Framework Programme for Research and Innovation H2020, otrzymał pozytywne recenzje i został zakwalifikowany do finansowania. Liderem projektu jest prof. Marta Lores z Universidade de Santiago de Compostela. W IBPRS-PIB projekt realizuje zespół pracowników Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych, Zakładu Technologii Fermentacji, oraz Zakładu Mikrobiologii. Osobą do kontaktu jest dr inż. Katarzyna Piasecka-Jóźwiak. Więcej informacji na temat programu H2020: https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/