Wszczęte przewody doktorskie
w dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia uchwałą Rady Naukowej IBPRS w Warszawie z dnia 27.09.2018 r. i 04.04.2019 r.
L.p. | Imię, nazwisko | Promotor | |
---|---|---|---|
1. | Mgr inż. Joanna Bucka-Kolendo | Dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS | |
2. | Mgr Agnieszka Dekowska | Dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS | |
3. | Mgr inż. Artur Kalinowski | Dr hab. Stanisław Ptasznik, prof. IBPRS | |
4. | Mgr inż. Edyta Ksieniewicz-Woźniak | Dr hab. inż. Marek Roszko, prof. IBPRS | |
5. | Mgr inż. Beata Łaszkiewicz | Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, SGGW w Warszawie | |
6. | Mgr Zuzanna Małyszek | Dr hab. Hanna Maria Baranowska, prof. UP w Poznaniu | procedura zakończona |
7. | Mgr inż. Bożena Mazurkiewicz | Dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS | |
8. | Mgr inż. Dorota Michałowska | Dr hab. inż. Iwona Konopka, prof. UWM, w Olsztynie | |
9. | Mgr inż. Justyna Nasiłowska | Dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS | |
10. | Mgr inż. Barbara Noszka | Dr hab. Stanisław Ptasznik, prof. IBPRS | |
11. | Mgr Marzena Połaska | Dr hab. inż. Barbara Sokołowska, prof. IBPRS | |
12. | Mgr inż. Bartłomiej Ruda | Prof. dr hab. Zbigniew J. Dolatowski, IBPRS | |
13. | Mgr inż. Agnieszka Salamon | Dr hab. inż. Marek Roszko, prof. IBPRS | |
14. | Mgr inż. Sylwia Stępniewska | Dr hab. Grażyna Cacak-Pietrzak, prof. SGGW w Warszawie | procedura zakończona |
15. | Mgr inż. Justyna Szczepańska | Dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS | |
16. | Mgr inż. Urszula Trych | Dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS |
Postępowania doktorskie:
mgr inż. Sylwia Stępniewska
Tytuł rozprawy doktorskiej: Studia nad wartością wypiekową mąki żytniej z krajowych młynów przemysłowych ze szczególnym uwzględnieniem roli polisacharydów
dziedzina nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych, dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: dr hab. inż. Grażyna Cacak-Pietrzak, Instytut Nauk o Żywności Katedra Technologii i Oceny Żywności, SGGW w Warszawie
Promotor pomocniczy: dr inż. Anna Szafrańska, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie
Recenzenci: dr hab. inż. Anna Czubaszek, prof. UP Katedra Technologii Fermentacji i Zbóż, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu;
dr hab. inż. Renata Różyło, prof. UP, Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Streszczenie pracy doktorskiej [ pobierz .pdf ]
- Recenzja 1 – dr hab. inż. Anna Czubaszek [ pobierz .pdf ]
- Recenzja 2 – dr hab. inż. Renata Różyło [ pobierz .pdf ]
- Ogłoszenie o obronie [ link ]
- Uchwała Komisji [ link ]
- Uchwała Komisji – Wyróżnienie [ link ]
mgr Zuzanna Małyszek
Tytuł rozprawy doktorskiej: Wpływ struktury molekularnej spożywczych skrobi modyfikowanych chemicznie na oddziaływania biopolimer-woda
dziedzina nauki: Dziedzina Nauk Rolniczych, dyscyplina naukowa: Technologia Żywności i Żywienia
Promotor: prof. dr hab. Hanna Maria Baranowska, Katedra Fizyki i Biofizyki Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Promotor pomocniczy: dr hab. inż. Joanna Le Thanh-Blicharz, Zakład Koncentratów Spożywczych i Produktów Skrobiowych, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie
Recenzenci: prof. dr hab. inż. Marek Sikora, Wydział Technologii Żywności Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
dr hab. inż. Małgorzata Kowalska, prof. UTH, Wydział Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa, Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny w Radomiu
- Streszczenie pracy doktorskiej [ pobierz .pdf ]
- Recenzja 1 – dr hab. inż. Małgorzata Kowalska [ pobierz .pdf ]
- Recenzja 2 – prof. dr hab. inż. Marek Sikora [ pobierz .pdf ]
- Ogłoszenie o obronie [ link ]
- Uchwała Komisji [ link ]
Ogłoszenia:
Doktoraty – Seminaria doktoranckie
Szanowni Państwo, Szanowni Państwo, Zapraszam serdecznie na seminaria doktoranckie. Przypominamy jednocześnie o zachowaniu reżimu sanitarnego i obowiązku uczestnictwa w seminarium wszystkich samodzielnych pracowników naukowych. W przypadku braku możliwości...
Wszczęte przewody doktorskie
Wszczęte przewody doktorskie w dziedzinie nauk rolniczych, dyscyplinie technologia żywności i żywienia uchwałą Rady Naukowej IBPRS w Warszawie z dnia 27.09.2018 r.: mgr inż. Justyna Szczepańska (ZO) „Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego i homogenizacji...