SEMINARIA INSTYTUTOWE 2023 r.
Uwaga!
Seminaria będą się odbywać we wtorki o godz. 9:00 w sali A oraz w formie telekonferencji.
Seminarium ZMT odbędzie się o godz. 9:30. Obecność pracowników naukowych na seminariach jest obowiązkowa, możliwe jest uczestnictwo w formie telekonferencji.
SEMINARIA INSTYTUTOWE 2023 r.
Aktualne na dzień. 10.01.2023 r.
Do pobrania: [ Plan seminariów w 2023 roku ]
Seminaria będą się odbywać we wtorki o godz. 900 w sali A oraz w formie telekonferencji.
Seminarium ZMT odbędzie się o godz. 930.
Obecność pracowników naukowych na seminariach jest obowiązkowa, możliwe jest uczestnictwo w formie telekonferencji.
Lp. |
Termin |
Zakład |
Autor |
Temat |
1. |
12.01.2023 |
ZM |
dr Magdalena Modrzejewska-Balcerek |
Rola czynników transkrypcyjnych PA2121 |
2. |
16.03.2023 |
ZT |
dr inż. Agnieszka Tyfa |
Bakterie Alicyclobacillus sp. |
3. |
20.04.2023 |
ZT |
dr inż. Magdalena Wróbel-Jędrzejewska |
Optymalizacja przetwarzania produktów rolno-spożywczych, racjonalne gospodarowanie energią oraz obniżenie emisji gazów cieplarniach |
4. |
27.04.2023 |
ZT |
mgr inż. Anna Drabent |
Gęstość odżywcza wyznacznikiem jakości żywności |
5. |
25.05.2023 |
KJ |
mgr inż. Anna Nurek |
Zmiany w dokumentach PCA i dokumentacji systemu zarządzania IBPRS-PIB (AB 452) |
6. |
15.06.2023 |
ZA |
dr inż. |
Metabolizm urolityn ex vivo oraz wpływ antybiotyków na biotransformację elagotanin |
7. |
07.09.2023 |
ZA |
dr inż. |
Ekstrakty roślinne i dodatki paszowe jako inhibitory quorum sensing |
8. |
14.09.2023 |
ZJ |
mgr Olga Sęczkowska |
Charakterystyka i wykorzystanie technologiczne dzikich szczepów bakterii fermentacji mlekowej, do ukwaszania śruty i makuchu rzepakowego, w celu wykorzystania ich do skarmiania |
9. |
12.10.2023 |
ZT |
dr inż. |
Standardy rynkowe i wymagania jakościowe mrożonych owoców |
10. |
19.10.2023 |
ZO |
mgr inż. Urszula Trych |
Zastosowanie obróbki wysokociśnieniowej do poprawy biodostępności antyoksydantów owoców i warzyw |
11. |
16.11.2023 |
ZO |
dr inż. |
Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego na jakościowy i ilościowy profil polifenoli z uwzględnieniem aktywności natywnych enzymów |
12. |
23.11.2023 |
ZM |
mgr Anna Mikołajczuk-Szczyrba |
Charakterystyka szczepu KKP 3032 Fructobacillus sp. oraz ocena jego zdolności do biosyntezy mannitolu |
13. |
30.11.2023 |
KJ |
mgr inż. Anna Nurek |
Ważniejsze informacje dotyczące oceny PCA przeprowadzonej w 2023 r. w odniesieniu do Certyfikatu Akredytacji |
14. |
14.12.2023 |
ZA |
dr inż. |
Specjacja pierwiastków w nodze |