tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

SEMINARIA INSTYTUTOWE 2025 r.

Aktualne na dzień 25.05.2025 r.

Uwaga!

Seminaria będą się odbywać w czwartki o godz. 9:00 w sali A oraz w formie telekonferencji.
Obecność pracowników naukowych na seminariach jest obowiązkowa.

1

2

3

4

5

18

26.06.2025

KJ

mgr inż.
Anna Nurek

SEMINARIUM INSTYTUTOWE

Zmiany w dokumentach PCA i dokumentacji systemu zarządzania IBPRS-PIB (AB 452)

19

04.09.2025

ZK

mgr inż.
Roman Zielonka

ODBIÓR TEMATU ZK-150-01

Badania nad wykorzystaniem enzymów do kształtowania tekstury białek izolowanych z grochu jako funkcjonalnego składnika wyrobów wegańskich

Recenzent: dr inż. Piotr Szymański

20

11.09.2025

ZJ

mgr
Olga Sęczkowska

SEMINARIUM INSTYTUTOWE

Analizy ryzyka mikrobiologicznego produktów mlecznych wytwarzanych na małą skalę

21

18.09.2025

ZM

dr Paulina Średnicka

SEMINARIUM INSTYTUTOWE

Metagenomika: Wykorzystanie technologii NGS w badaniach mikrobiologicznych

22

30.10.2025

ZMT

dr inż. Anna Łepecka

ODBIÓR TEMATU ZMT-109-01

Aktywność proteolityczna
i antyoksydacyjna środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej wyizolowanych z surowo dojrzewających produktów mięsnych

Recenzent: dr inż. Joanna Bucka-Kolendo

23

13.11.2025

ZJ

mgr Jowita
Rzajew-Kozłowska

SEMINARIUM INSTYTUTOWE

Chemiczne zanieczyszczenia żywności, produkowanej w RHD

24

27.11.2025

KJ

mgr inż.
Anna Nurek

SEMINARIUM INSTYTUTOWE

Ważniejsze informacje dotyczące oceny PCA przeprowadzonej w 2025 r.

25

04.12.2025

ZM

dr inż. Joanna Bucka-Kolendo

SEMINARIUM INSTYTUTOWE

Identification of metagenomic differences as results of using different whole genome sequencing (NGS) strategies and potential effects on QMRA outcomes

26

11.12.2025

ZA

dr inż..
Łukasz Woźniak

SEMINARIUM INSTYTUTOWE

Korzyści i zagrożenia związane
z obecnością makroalg w diecie