SEMINARIA INSTYTUTOWE 2023 r.
Uwaga!
Seminaria będą się odbywać we wtorki o godz. 9:00 w sali A oraz w formie telekonferencji.
Seminarium ZMT odbędzie się o godz. 9:30. Obecność pracowników naukowych na seminariach jest obowiązkowa, możliwe jest uczestnictwo w formie telekonferencji.
SEMINARIA INSTYTUTOWE 2023 r.
Aktualne na dzień. 6.06.2023 r.
Do pobrania: [ Plan seminariów w 2023 roku ]
Seminaria będą się odbywać we wtorki o godz. 900 w sali A oraz w formie telekonferencji.
Seminarium ZMT odbędzie się o godz. 930.
Obecność pracowników naukowych na seminariach jest obowiązkowa, możliwe jest uczestnictwo w formie telekonferencji.
Lp. | Termin | Zakład | Autor | Temat |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | 12.01.2023 | ZM | dr Magdalena Modrzejewska-Balcerek | Rola czynników transkrypcyjnych PA2121 i PA2577 w sieci regulacyjnej Pseudomonas aeruginosa. Praca doktorska |
2. | 02.02.2023 | ZM | mgr inż. Artur Wardaszka |
Analiza udziału zewnątrzkomórkowych pęcherzyków w przekazywaniu białka ferrytyny z ludzkich makrofagów do komórek nowotworowych |
3. | 16.03.2023 | ZT | dr inż. Agnieszka Tyfa | Bakterie Alicyclobacillus sp. – charakterystyka i zdolność tworzenia biofilmów |
4. | 13.04.2023 | – | dr Grzegorz Guzik | Higienizacja radiacyjna i wykrywanie napromieniowania żywności |
5. | 20.04.2023 | ZT | dr inż. Magdalena Wróbel-Jędrzejewska | Optymalizacja przetwarzania produktów rolno-spożywczych, racjonalne gospodarowanie energią oraz obniżenie emisji gazów cieplarniach |
6. | 27.04.2023 | ZT | mgr inż. Anna Drabent | Gęstość odżywcza wyznacznikiem jakości żywności |
7. | 25.05.2023 | KJ | mgr inż. Anna Nurek | Zmiany w dokumentach PCA i dokumentacji systemu zarządzania IBPRS-PIB (AB 452) |
8. | 07.09.2023 | ZA | dr inż. Dominik Popowski |
Metabolizm urolityn ex vivo oraz wpływ antybiotyków na biotransformację elagotanin |
9. | 14.09.2023 | ZJ | mgr Olga Sęczkowska | Charakterystyka i wykorzystanie technologiczne dzikich szczepów bakterii fermentacji mlekowej, do ukwaszania śruty i makuchu rzepakowego, w celu wykorzystania ich do skarmiania |
10. | 12.10.2023 | ZT | dr inż. Joanna Markowska |
Standardy rynkowe i wymagania jakościowe mrożonych owoców |
11. | 19.10.2023 | ZO | mgr inż. Urszula Trych | Zastosowanie obróbki wysokociśnieniowej do poprawy biodostępności antyoksydantów owoców i warzyw |
12. | 16.11.2023 | ZO | dr inż. Justyna Szczepańska |
Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego na jakościowy i ilościowy profil polifenoli z uwzględnieniem aktywności natywnych enzymów |
13. | 23.11.2023 | ZM | mgr Anna Mikołajczuk-Szczyrba | Charakterystyka szczepu KKP 3032 Fructobacillus sp. oraz ocena jego zdolności do biosyntezy mannitolu |
14. | 30.11.2023 | KJ | mgr inż. Anna Nurek | Ważniejsze informacje dotyczące oceny PCA przeprowadzonej w 2023 r. w odniesieniu do Certyfikatu Akredytacji Nr AB 452 |
15. | 14.12.2023 | ZA | dr inż. Łukasz Woźniak |
Specjacja pierwiastków w nodze i kapeluszu boczniaka |