tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Szanowni Państwo,

 

Mając na uwadze bezpieczeństwo naszych pracowników, a także zewnętrznych uczestników organizowanych seminariów oraz trudny do przewidzenia rozwój sytuacji związanej z szerzeniem się zachorowań związanych z koronawirusem uprzejmie informujemy, że planowane seminaria zostają czasowo zawieszone. Nowe terminy zostaną ustalone po ustąpieniu zagrożenia epidemiologicznego.

Seminaria odbywają się o godz. 9:00 lub bezpośrednio po zakończeniu Seminarium Instytutowego.

Proszę o zgłaszanie się do wystąpień osób zainteresowanych rozwojem naukowym.

Przypominam, że jednym z wymogów niezbędnych do otwarcia przewodu doktorskiego jest prezentacja założeń pracy doktorskiej w otwartym wystąpieniu oraz dyskusja nad tymi założeniami.

Na każdym seminarium będzie lista obecności jak również przygotowana zostanie krótka notatka potwierdzająca wystąpienie oraz dyskusję. Oba dokumenty będą potrzebne podczas otwierania przewodu doktorskiego w IBPRS.

Pozdrawiam serdecznie,
dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS

Kierownik Pracowni Technologicznej
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
biuro: +48 22 606 36 03
kom.: +48 695 090 885
e-mail: krystian.marszalek@ibprs.pl

 

LpDataPrelegentTemat wystąpienia
1.04.02.2020mgr Marzena Połaska (ZM)Enzymy bakteriofagów- nowe środki ochrony żywności
2.18.02.2020mgr inż. Urszula Trych (ZO)Biodostępność antyoksydantów w przecierze z czarnej porzeczki po obróbce wysokim ciśnieniem hydrostatycznym
3.25.02.2020mgr Paulina Grzelak (ZM)Interakcje związków endokrynnie czynnych obecnych w żywności z mikroflorą jelitową człowieka
4.03.03.2020mgr inż. Michał Wójcicki (ZF)Zastosowanie fagów w poprawie jakości mikrobiologicznej żywności minimalnie przetworzonej na przykładzie wybranych mieszanek sałat
5.10.03.2020mgr inż. Sylwia Stępniewska (ZZ)Studia nad wartością wypiekową maki żytniej z krajowych młynów przemysłowych ze szczególnym uwzględnieniem roli polisacharydów
6.17.03.2020mgr inż. Joanna Kolendo- Bucka (ZM)Identyfikacja bakterii z rodzaju Alicyclobacillus metodą Real Time PCR
7.28.03.2020mgr inż. Barbara NoszkaOcena prób technologicznych margaryn na bazie tłuszczu Shea i Mango powstałych na linii pilotażowej. Etap 2.
8.31.03.2020mgr inż. Jakub Kosiński (ZO)Zastosowanie mikrofal w technologii żywności
9.21.04.2020mgr inż. Zuzanna Małyszek (ZK)Wpływ struktury molekularnej skrobi modyfikowanych chemicznie na oddziaływania biopolimer-woda
10.12.05.2020mgr inż. Justyna Szczepańska (ZO)Zmiany zawartości związków barwnych pod wpływem homogenizacji wysokociśnieniowej
11.19.05.2020mgr Agnieszka Dekowska (ZM)Genetyczne podstawy różnorodności wewnątrzgatunkowej i oporności na czynniki stresowe bakterii z gatunku Alicyclobacillus acidoterrestris
12.16.06.2020mgr inż. Beata Łaszkiewicz (ZMT)Wpływ Lactobacillus plantarum SCH1 na jakość mikrobiologiczną i sensoryczną kiełbas parzonych z mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie
13.22.06.2020mgr inż. Michał Wójcicki (ZF)Wpływ infekcji fagowej (bakteriofagowej) na zmiany profilu białek i metabolomu komórek bakteryjnych gospodarzy oraz wirusów na przykładzie interakcji fag-gospodarz bakteryjny z rodzaju Salmonella
14.22.09.2020mgr inż. Edyta Ksieniewicz-Woźniak (ZA)Wpływ procesu technologicznego produkcji piwa na zmiany zawartości mykotoksyn w piwie