tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Szanowni Państwo,

 

Szanowni Państwo,

Zapraszam serdecznie na seminaria doktoranckie.

Przypominamy jednocześnie o zachowaniu reżimu sanitarnego i obowiązku uczestnictwa w seminarium wszystkich samodzielnych pracowników naukowych.

W przypadku braku możliwości osobistego uczestnictwa w seminarium będzie możliwość uczestnictwa on-line na platformie Zoom. Dane dostępowe będą przekazywane zainteresowanym drogą mailową dzień przed seminarium.

Seminaria odbywają się o godz. 9:00 lub bezpośrednio po zakończeniu Seminarium Instytutowego w Sali A przy ul. Rakowieckiej 36.

Proszę o zgłaszanie się do wystąpień osób zainteresowanych rozwojem naukowym.

Przypominam, że jednym z wymogów niezbędnych do otwarcia przewodu doktorskiego jest prezentacja założeń pracy doktorskiej w otwartym wystąpieniu oraz dyskusja nad tymi założeniami.

Na każdym seminarium będzie lista obecności jak również przygotowana zostanie krótka notatka potwierdzająca wystąpienie oraz dyskusję. Oba dokumenty będą potrzebne podczas otwierania przewodu doktorskiego w IBPRS.

Pozdrawiam serdecznie,
dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS

Kierownik Pracowni Technologicznej
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
biuro: +48 22 606 36 03
kom.: +48 695 090 885
e-mail: krystian.marszalek@ibprs.pl

 

 DataPrelegentTemat wystąpienia
1.09.02.2021 r. godz. 12:00mgr inż. Barbara Noszka (Bielmar)Badania nad opracowaniem fazy tłuszczowej, opartej na wybranych tłuszczach egzotycznych i przeestryfikowanych, w aspekcie wytworzenia produktu tłuszczowego typu emulsji W/O o podwyższonej wartości żywieniowej (próba przed obroną)
2.23.03.2021 r.mgr inż. Agnieszka Dekowska (ZM)Genetyczne podstawy różnorodności wewnątrzgatunkowej i oporności na czynniki stresowe bakterii z gatunku Alicyclobacillus acidoterrestris
3.20.04.2021 r.mgr inż. Joanna Kolendo-Bucka (ZM)Ekspresja genów odpowiedzi na stres w wyniku działania HHP na bakterie z rodzaju Lactobacillus
4.11.05.2021 r.mgr Bojarczuk Adrianna SZKOŁA DOKTORSKAZastosowanie tradycyjnych lub niekonwencjonalnych technik w przetwórstwie żywności, utrwalaniu lub wpływu na biodostępność składników bioaktywnych
5.18.05.2021 r.mgr Paulina Średnicka (ZM) SZKOŁA DOKTORSKAInterakcje związków endokrynnie czynnych obecnych w żywności z mikroflorą jelitową człowieka
6.01.06.2021 r.mgr inż. Golonko Aleksandra SZKOŁA DOKTORSKABioaktywne flawonoidy pochodzenia roślinnego i ich metalokompleksy w skojarzeniu z antybiotykami antracyklinowymi w terapii chorób nowotworowych
7.08.06.2021 r.mgr inż. Susik Justyna SZKOŁA DOKTORSKAStudia nad pozyskiwaniem oleju kukurydzianego spożywczego z ubocznego produktu pofermentacyjnego z zastosowaniem technologii zachowawczej
8.15.06.2021 r.mgr inż. M. Modrzewska (ZA) SZKOŁA DOKTORSKARola szlaków metabolicznych grzybów z rodzaju Trichoderma w procesie degradacji/transformacji mykotoksyn fuzaryjnych i ich znaczenie w zakresie bezpieczeństwa żywności