tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Szanowni Państwo,

 

Szanowni Państwo,

Zapraszam serdecznie na seminaria doktoranckie.

Przypominamy jednocześnie o zachowaniu reżimu sanitarnego i obowiązku uczestnictwa w seminarium wszystkich samodzielnych pracowników naukowych.

W przypadku braku możliwości osobistego uczestnictwa w seminarium będzie możliwość uczestnictwa on-line na platformie Zoom. Dane dostępowe będą przekazywane zainteresowanym drogą mailową dzień przed seminarium.

Seminaria odbywają się o godz. 9:00 lub bezpośrednio po zakończeniu Seminarium Instytutowego w Sali A przy ul. Rakowieckiej 36.

Proszę o zgłaszanie się do wystąpień osób zainteresowanych rozwojem naukowym.

Przypominam, że jednym z wymogów niezbędnych do otwarcia przewodu doktorskiego jest prezentacja założeń pracy doktorskiej w otwartym wystąpieniu oraz dyskusja nad tymi założeniami.

Na każdym seminarium będzie lista obecności jak również przygotowana zostanie krótka notatka potwierdzająca wystąpienie oraz dyskusję. Oba dokumenty będą potrzebne podczas otwierania przewodu doktorskiego w IBPRS.

Pozdrawiam serdecznie,
dr hab. inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS

Kierownik Pracowni Technologicznej
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
biuro: +48 22 606 36 03
kom.: +48 695 090 885
e-mail: krystian.marszalek@ibprs.pl

 

LpDataPrelegentTemat wystąpienia
1.21.09.2020 r.mgr inż. Olga Świder (ZA)Wpływ wybranych czynników na formowanie amin biogennych w fermentowanych warzywach
2.28.09.2021 r. ODWOŁANEmgr inż. Agnieszka Dekowska (ZM)Genetyczne podstawy różnorodności wewnątrzgatunkowej i oporności na czynniki stresowe bakterii z gatunku Alicyclobacillus acidoterrestris
3.16.11.2021 r.mgr inż. Justyna Nasiłowska (ZM)Stan fizjologiczny wybranych patogenów w sokach z warzyw korzeniowych po procesie utrwalania wysokim ciśnieniem – podsumowanie wyników
4.ODWOŁANE
23.11.2021 r.
Zhe Chen (doktorant)Prezentacja wyników badań z pracy magisterskiej „Preparation and application of high-efficiency proteolytic membrane based on enzyme immobilization strategy". Przedstawienie możliwości współpracy i założeń do pracy doktorskiej w IBPRS
5.30.11.2021 rmgr inż. Justyna Trych (ZO)Biodostępność antyoksydantów w soku z czarnej porzeczki po obróbce dwutlenkiem węgla w stanie nadkrytycznym
6.14.12.2021 r.mgr inż. Justyna Nasiłowska (ZM) Stan fizjologiczny wybranych patogenów w sokach z warzyw korzeniowych po procesie utrwalania wysokim ciśnieniem – podsumowanie wyników
7.14.12.2020 r.mgr inż. Justyna Szczepańska (ZO)Wpływ homogenizacji wysokociśnieniowej na aktywność enzymów, właściwości reologiczne oraz zawartość składników bioaktywnych i potencjał antyoksydacyjny