XXVIII Konferencja Naukowa
POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
XXVIII Scientific Conference
Progress in Technology of Vegetable Fats
Warszawa, 29 września, 2022r.
organizowana przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie oraz
Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
Organizatorzy serdecznie zapraszają do udziału w XXVIII Konferencji Naukowej „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych”.
Konferencja będzie obejmowała następujące bloki tematyczne:
• Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych,
• Oleje roślinne – technologia, jakość, zastosowanie,
• Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych,
• Produkty tłuszczowe na rynku krajowym – oleje, oliwa z oliwek, margaryny, frytury, tłuszcze cukiernicze, tłuszcze kakaowe, tłuszcze mleczne,
• Problemy jakościowe, metody analityczne i zgodność z CEN i ISO,
Prace naukowe prezentowane będą w formie wykładów, doniesień i posterów.
W Konferencji wezmą udział przedstawiciele uczelni, zakładów tłuszczowych, stowarzyszeń, firm współpracujących z przemysłem tłuszczowym.
Termin: 29 września 2022 roku
Miejsce: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy, 02-532 Warszawa, Rakowiecka 36, Sala „A”
Dojazd: indywidualny, przystanek tramwajowy Kielecka (1, 7, 9, 11, 17, 23, 25, 33), przystanek autobusowy Rakowiecka – Sanktuarium (119), Metro Pole Mokotowskie
Parking pod Instytutem
Koszt uczestnictwa 200 zł netto plus 23 % VAT – wpłata do dnia 10.09.2022 r.
Forma wpłaty: Należność brutto wynikającą z liczby uczestników i ewentualnego udziału w prezentacji lub ekspozycji prosimy wpłacać przelewem na konto Instytutu:
Bank Polska Kasa Opieki S.A. X Oddział w Warszawie
67 1240 1095 1111 0000 0336 5564 z dopiskiem „MT/PT Konferencja”
i podaniem nazwisk uczestników, których wpłata dotyczy.
Streszczenia doniesień w formie referatów oraz posterów (max. wymiar 70×100 cm):
TYTUŁ POLSKI (czcionka 14, Times New Roman, wielkie litery, bold)
TYTYŁ ANGIELSKI (czcionka 14, Times New Roman, wielkie litery, kursywa)
Autor (czcionka 12, Times New Roman, bold)
Afiliacja (czcionka 12, Times New Roman, kursywa)
Przewidywany czas na przedstawienie wyników badań w formie referatów 20 – 30 min.
Proponujemy publikację pełnych artykułów z doniesień Konferencyjnych
w czasopiśmie IBPRS „Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego”.
Wstępny program konferencji:
29.09.2022 (czwartek)
Rozpoczęcie godz. 9.30
Lunch godz. 14.00
Zakończenie godz. 18.00
Uroczysta kolacja
Program naukowy:
wykłady, referaty, prezentacja posterów, ekspozycja i degustacja produktów tłuszczowych.
Zwiedzanie Instytutu
Podsumowanie
Niespodzianka
Wszelkie zapytania proszę kierować:
22 509 70 00; dorota.kosiewicz@ibprs.pl
22 509 70 25; sylwia.onacik-gur@ibprs.pl
22 509 70 20 stanislaw.ptasznik@ibprs.pl
W imieniu Komitetu Organizacyjnego
dr hab. inż. Stanisław Ptasznik, prof. IBPRS-PIB
Do pobrania:
Komunikat [ .docx ]
Informacje Organizacyjne [ .docx ]
Karta zgłoszenia [ .docx ]