tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego został partnerem Festiwalu Kulinarnego Polska Od Kuchni organizowanego na Plaży w Wilanowie 21-22 września. W ramach merytorycznemu wydarzenia na scenie Festiwalu wystąpiła dr inż. Katarzyna Kycia – Kierownik Międzyzakładowej Grupy Mleczarskiej IBPRS wraz z mgr inż. Michałem Wójcickim – reprezentantem Zakładu Technologii Fermentacji. Duet wspólnie przeprowadził warsztat z domowej produkcji masła, dzięki czemu uczestnicy Festiwalu zdobyli ekspercką wiedzę. Ponadto podczas wydarzenia można było spotkać reprezentację i stoisko IBPRS, na którym pracownicy Zakładu Analizy Żywności oraz Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych opowiadali o naszej działalności oraz odpowiadali na nurtujące uczestników pytania. Mamy nadzieję, że to nie ostatnie tego typu wydarzenie.