autor: Mohsen Gavahian, Ph.D.
Assistant Professor, National Pingtung University of Science and Technology,
Neipu, Pingtung County, Taiwan
Ogrzewanie omowe jako nowa technologia dla zrównoważonego przetwarzania żywności
– to tytuł wystąpienia dr Mohsena Gavahiana, które odbędzie się 8 września 2022 r. w sali A IBPRS-PIB, na które serdecznie zapraszamy.
Badania dr Mohsena Gavahiana dotyczą najnowszych tematów w przemyśle spożywczym, tj. nowych technologii przetwarzania w celu opracowania energooszczędnego, zrównoważonego przetwarzania, waloryzacji odpadów spożywczych i wytwarzania innowacyjnych produktów o wartości dodanej. Ma on bogate doświadczenie w międzynarodowych badaniach i współpracy oraz posiada w swoim dorobku 89 publikacji w najlepszych czasopismach z ponad 2100 cytowaniami i Scopus h-index 29. Ponadto prezentował swoje prace na wielu międzynarodowych konferencjach jako zaproszony i główny mówca. Jest autorem książki ”Protocols in Emerging Food Processing Technologies”, pierwszej uznanej na świecie publikacji w tej dziedzinie badań. Według raportu Uniwersytetu Stanforda należy do 2% najlepszych naukowców świata w latach 2019 i 2020. Ponadto recenzował ponad 370 prac dla 40 czasopism, otrzymując nagrody „Outstanding Reviewer” i „Top Peer Reviewer” (Publons). Jest redaktorem stowarzyszonym, członkiem rady redakcyjnej i redaktorem gościnnym wielu czasopism międzynarodowych. W zakresie współpracy z przemysłem opracował nowe urządzenia do przetwarzania i uzyskał związane z nimi patenty.