Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Państwowy Instytut Badawczy
zatrudni osobę na stanowisko:
ASYSTENTA
Miejsce zatrudnienia: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy,
Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu, Jubilerska 4, 04-190 Warszawa.
Zakres zadań dla kandydata:
- Przygotowywanie wniosków i ubieganie się o finansowanie projektów naukowych.
- realizacja prac naukowo-badawczych w zakresie działalności statutowej
i projektów zewnętrznych. - Publikacja wyników badań w czasopismach z listy JCR, patentowanie opracowanych rozwiązań.
- Uczestnictwo w badaniach zleconych, organizowanie konferencji i konkursów w Zakładzie.
- Opracowywanie ekspertyz i opinia dla zakładów przemysłu spożywczego, inspekcji kontrolujących i organów rządowych.
Zakres wymagań stawianych kandydatowi:
- Wszczęty przewód doktorski w dziedzinie nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
- Udokumentowany dorobek naukowy w zakresie badań nad możliwością zastosowania wybranych drobnoustrojów, w tym bakterii fermentacji mlekowej w przetwarzaniu mięsa w celu poprawy jakości surowców i produktów oraz wydłużenia ich trwałości w postaci, co najmniej 3 publikacji w czasopismach posiadających IF znajdujących się w bazie JCR gdzie kandydat jest pierwszym autorem lub autorem korespondencyjnym oraz sumaryczny współczynnik IF dla całego dorobku kandydata nie niższy niż 8.
- Udokumentowany dorobek naukowy w zakresie badań aplikacyjnych w postaci min. 1 patentu krajowego lub zagranicznego.
- Dobra znajomości teoretycznej i praktyczna w obszarze technologii żywności, w tym przetwarzania mięsa.
- Doświadczenie w realizacji projektów badawczych (udział w przynajmniej 2 projektach finansowanych ze źródeł zewnętrznych).
- dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie.
- Opinia samodzielnego pracownika naukowego stwierdzająca predyspozycje do pracy naukowej.
Wykaz wymaganych dokumentów:
- Podanie o zatrudnienie skierowane do Dyrektora Instytutu (list intencyjny),
- Przebieg pracy zawodowej (c.v.).
- Wykaz dorobku naukowego i wdrożeniowego.
- Uwierzytelnione kopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe.
- Oświadczenie kandydata, że IBPRS będzie podstawowym miejscem pracy.
- Oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby postępowania konkursowego.
Tryb składania dokumentów:
Dokumenty należy przesłać lub składać w zamkniętych kopertach z adnotacją „Konkurs na stanowisko asystenta w Zakładzie Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB” w sekretariacie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego PIB, adres ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa (I piętro, pokój 134).
Termin składania dokumentów:
Do 27.11.2022
Termin ogłoszenia wyników konkursu: