Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
ogłasza Konkurs na stanowisko
A S Y S T E N T A
w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
Miejsce zatrudnienia:
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa, Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa.
Zakres zadań dla kandydata:
- przygotowanie projektów badawczych, ubieganie się o granty,
- realizacja prac naukowo-badawczych,
- publikacja wyników badań w czasopismach z listy JCR,
- uczestnictwo w realizacji badań zleconych, udział w innych aktywnościach prowadzonych w Zakładzie,
- samorozwój ukierunkowany na uzyskanie stopnia naukowego doktora.
Zakres wymagań stawianych kandydatowi:
- dyplom magistra w dziedzinie technologii żywności i żywienia,
- udokumentowany dorobek naukowy w zakresie technologii żywności;
- minimum 4-letnie doświadczenie w pracy,
- minimum 2-letnie doświadczenie w pracy w laboratorium zajmującym się oceną jakości ziarna zbóż i przetworów zbożowych,
- dobra znajomość teoretycznej i praktycznej wiedzy w obszarze przetwórstwa zbóż,
- udokumentowany dorobek naukowy – co najmniej 5 publikacji (w tym minimum dwie z autorstwem na pierwszym miejscu) w czasopismach znajdujących się w bazie JCR,
- doświadczenie w realizacji projektów badawczych.
Wykaz wymaganych dokumentów:
- podanie o zatrudnienie skierowane do Dyrektora Instytutu (list intencyjny),
- przebieg pracy zawodowej (c.v.),
- wykaz dorobku naukowego i wdrożeniowego,
- kopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe,
- oświadczenie kandydata, że IBPRS-PIB będzie podstawowym miejscem pracy,
- oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby postępowania konkursowego.
Składanie ofert:
Dokumenty należy przesłać lub składać w zamkniętych kopertach z adnotacją „Konkurs na stanowisko asystenta w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS-PIB” w sekretariacie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego PIB, adres ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa (I piętro, pokój 134).
Termin składania ofert: do 04 października 2024 r.
Place of employment:
Prof. Wacław Dąbrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology – State Research Institute, Department of Grain Processing and Bakery, Rakowiecka 36, 02-532 Warsaw.
Scope of tasks for the candidate:
- Preparing applications and applying for funding for scientific projects;
- implementation of scientific and research works in the field of statutory activity and projects financed from external sources;
- Publication of research results in journals from the JCR list, patenting;
- participation in research activity for external companies, participation in other activities conducted in the Department,
- self-development aimed at obtaining a doctoral degree.
Scope of requirements for the candidate:
- Master’s degree in food science;
- documented scientific achievements in the field of food technology;
- minimum 4-years experience in work;
- minimum 2-years experience in work in a laboratory connected with quality analysis of grain and grain products;
- good teoretical and practical knowledge in the area of grain technology;
- scientific achievements in the form of published at least 5 scientific articles listed on the JCR list (including at least two with first authorship);
- experience in implementing research projects;
- Polish – fluent in speeking and writing.
List of required documents:
- application for employment addressed to the Director of the Institute (letter of intent),
- CV,
- list of scientific and implementation achievements,
- copies of documents confirming professional qualifications (in the case of candidates from countries with which Poland has signed an agreement on mutual recognition of diplomas, information confirming the validity of the diploma; in the case of other countries, nostrification is required)
- candidate’s statement that IBPRS will be the primary place of work,
- candidate’s declaration of consent to the processing of personal data for the purposes of the competition procedure.
How to apply?
Documents should be sent or submitted in closed envelopes with the annotation „Competition for the position of assistant in the Department of Grain Processing and Bakery IBPRS-PIB” in the secretariat of the prof. Wacław Dąbrowski Institute of Agricultural and Food Biotechnology – State Research Institute, address: ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warsaw (first floor, room 134) until 4 of October 2024.