Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego LXVI nr nr 4
SPIS TREŚCI
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej
Szafrańska A.
Rozdział 1
Ocena jakości innowacyjnych produktów – koncentratów obiadowych instant z udziałem ekstrudowanej kaszy jęczmiennej
Kulczak M., Jeżewska M., Błasińska I.
Rozdział 2
Wzbogacanie żywności kwasem foliowym – naturalnym metabolitem przemysłowych szczepów drożdży Saccharomyces cerevisie oraz bakterii fermentacji mlekowej
Goncerzewicz A., Misiewicz A.
Rozdział 3
Właściwości reologiczne i tekstura kleików nowego typu skrobi RS4
Le Thanh-Blicharz J., Małyszek Z., Walkowski A., Drożdżyńska A., Lewandowicz G.
Rozdział 4
Wpływ stopnia podstawienia na właściwości reologiczne skrobi utlenionych i acetylowanych
Małyszek Z, Białas W., Le Thanh-Blicharz J., Lewandowicz G.
Rozdział 5