Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. LXVIII nr 2
SPIS TREŚCI
Ocena zawartości kadmu i ołowiu w wybranych sokach owocowych i warzywnych
Gajewska M., Czajkowska-Mysłek A., Bartodziejska B.
Rozdział 1
Wpływ zawartości suchej masy zakiszanego surowca oraz dodatkupreparatu bakteryjnego na zawartość kwasów organicznych w kiszonkach
Choińska R., Giryn H., Bartosiak E., Kotyrba D.
Rozdział 2
casra – wieloparametryczna metoda badania reologicznych właściwości żywności i innych stałych ciał rzeczywistych
Tyszkiewicz S., Olkiewicz M.
Rozdział 3
Ocena zawartości cyklaminianu sodu w napojach bezalkoholowych
Czajkowska-Mysłek A., Gajewska M., Bartodziejska B.
Rozdział 4
Wpływ preparatu bakteryjno-enzymatycznego LACTACEL-W na procesy zakiszania i fermentacji metanowej wysłodków buraczanych
Połeć B., Baryga A., Szymański T., Kowalska M.
Rozdział 5
Owoce mniej znanych gatunków roślin użytkowych jako cenny surowiec dla przetwórstwa Cz. 1. Cytryniec chiński
Dobros N.
Rozdział 6
Detekcja węglowodorów w krytycznych warunkach chłodniczych. Badania reakcji czujników na propan i izobutan
Wróbel-Jędrzejewska M., Stęplewska U., Sender W., Kuleta P., Przybysz Ł., Polak E.
Rozdział 7