Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 71 nr 2
SPIS TREŚCI
Zależność oceny organoleptycznej kiełbas śląskich od składu chemicznego i tekstury
Gil M., Głodek E., Rudy M., Duma P.
Rozdział 1
Wpływ składu chemicznego kiełbasy śląskiej na parametry tekstury
Głodek E., Gil M., Duma P., Rudy M.
Rozdział 2
Ocena wartości żywieniowej tłuszczów dostępnych na polskim rynku z zastosowaniem technik ICP OES oraz chromatografii gazowej
Kliks J., Czabaj S., Makowski K., Czerniejewska N., Landyszkowska U., Buda M., Korycka J., Kawa-Rygielska J.
Rozdział 3
Aktywność antyoksydacyjna i przeciwrodnikowa przeciwutleniaczy w oleju z nasion czarnej porzeczki i żmijowcowym
Mińkowski K., Zawada K.
Rozdział 4
Wpływ procesu obłuszczania nasion rzepaku na jakość i wartość odżywczą olejów rzepakowych tłoczonych na zimno
Zaborowska Z.
Rozdział 5
Porównanie wybranych wyróżników jakości mięsa kurcząt brojlerów i indyków
Duma P., Barud B., Głodek E., Rudy M., Marchel M., Gil M.
Rozdział 6
Antagonistyczne właściwości bakterii fermentacji mlekowej wobec Campylobacter spp. – groźnych patogenów człowieka występujących w mięsie drobiowym
Szosland-Fałtyn A., Bartodziejska B., Królasik J., Paziak-Domańska B.
Rozdział 7
Cała prawda o oksysterolach
Brzeska M. I.
Rozdział 8
Informacje dla autorów
Rozdział 9