Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
Zakład Jakości Żywności w Łodzi
Pracownia Analiz Fizykochemicznych i Sensorycznych
zatrudni osobę na stanowisko:
C H E M I K
Opis stanowiska:
- wykonywanie badań laboratoryjnych produktów rolno-spożywczych, zgodnie z ustalonymi metodami,
- prowadzenie zapisów z przeprowadzonych badań, nadzór nad urządzeniami laboratoryjnymi,
- prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętą metodyką oraz opracowanie zebranych danych
- pomoc w organizacji szkoleń
Wymagania:
- wykształcenie wyższe, co najmniej stopień: inżyniera/licencjata (lub w trakcie magisterskich), preferowany kierunek: technologia żywności, biotechnologia, chemia biologia
- zamiłowanie do pracy analitycznej;
- dyspozycyjność;
- zdolność analitycznego myślenia;
- dobra organizacja pracy własnej;
- umiejętność pracy w zespole;
- umiejętność realizacji kilku zadań jednocześnie pod presją czasu;
- systematyczność, sumienność i skrupulatność;
- dodatkowym atutem będzie doświadczenie w pracy w laboratorium;
- dobra znajomość jeżyka polskiego i angielskiego (poziom C1) w mowie i piśmie;
- podstawowa znajomość technik instrumentalnych.
Oferujemy:
- umowę o pracę,
- możliwość wykonania pracy doktorskiej,
- aktywne wsparcie w rozwój zawodowy,
- ubezpieczenie grupowe,
- fundusz socjalny,
- pakiet medyczny,
- dofinansowanie kosztów wypoczynku,
- stałe godziny pracy,
- przyjazną atmosferę pracy,
- dobrą lokalizację w centrum Łodzi.
Kontakt:
Podanie wraz z CV (zawierającym dołączoną klauzulę o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby rekrutacji), proszę złożyć na adres e-mail: beata.bartodziejska@ibprs.pl, anna.szosland@ibprs.pl
Osoby, których oferty zostaną pozytywnie rozpatrzone, będą powiadomione o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.
Osoby, których oferty zostaną rozpatrzone negatywnie, nie będą o tym informowane, a oferty zostaną komisyjnie zniszczone nie później niż po miesiącu od zakończenia postępowania rekrutacyjnego.