tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy

ogłasza Konkurs na stanowisko

A S Y S T E N T A

w Zakładzie Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB

 

 

Miejsce zatrudnienia:

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych, Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa.

 

Zakres zadań dla kandydata:

  • Przygotowywanie wniosków i ubieganie się o finansowanie projektów naukowych;
  • realizacja prac naukowo-badawczych w zakresie działalności statutowej
    i projektów finansowanych ze źródeł zewnętrznych;
  • Publikacja wyników badań w czasopismach z listy JCR, patentowanie wynalazków;

 

Zakres wymagań stawianych kandydatowi:

  • dyplom magistra w dziedzinie nauk o żywności, chemii lub pokrewnych;
  • udokumentowany dorobek naukowy w zakresie technologii żywności;
  • dorobek naukowy w postaci opublikowanych co najmniej 3 artykułów naukowych wymienionych na liście JCR, których łączny IF wynosi minimum 9 oraz łączna liczba punktów ministerialnych minimum 300;
  • doświadczenie w realizacji międzynarodowych projektów badawczych;
  • dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie;
  • opinia samodzielnego pracownika naukowego stwierdzająca predyspozycje do pracy naukowej.

 

Wykaz wymaganych dokumentów:

  1. podanie o zatrudnienie skierowane do Dyrektora Instytutu (list intencyjny),
  2. przebieg pracy zawodowej (c.v.),
  3. wykaz dorobku naukowego i wdrożeniowego,
  4. kopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe,
  5. oświadczenie kandydata, że IBPRS-PIB będzie podstawowym miejscem pracy,
  6. oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby postępowania konkursowego.

 

Składanie ofert:

Dokumenty należy przesłać lub składać w zamkniętych kopertach z adnotacją „Konkurs na stanowisko asystenta  w Zakładzie Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych IBPRS-PIB” w sekretariacie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego PIB, adres ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa (I piętro, pokój 134).