Oddział Chłodnictwa
i Jakości Żywności
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską
„Specjalistyczna wiedza pracowników drogą do sukcesu jednostki naukowej”
Projekt Nr POKL.08.01.01-10-634/10
Tytuł projektu:
„Specjalistyczna wiedza pracowników drogą do sukcesu jednostki naukowej”
Projekt realizowany przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności w Łodzi jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013.
Priorytet
VIII Regionalne kadry gospodarki
Działanie
8.1. Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie
Poddziałanie
8.1.1. Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw
Realizacja projektu przewidziana została na okres od 01.08.2011 do 31.07.2013.
CEL PROJEKTU I GRUPA DOCELOWA
Celem głównym projektu jest podniesienie kwalifikacji zawodowych 39 pracowników, w tym 29 kobiet i 10 mężczyzn, zatrudnionych w IBPRS Oddziale Chłodnictwa i Jakości Żywności w Łodzi, przez przeprowadzenie szkoleń:
- Kursy języka angielskiego (poziom podstawowy, średniozaawansowany i zaawansowany)
- Szkolenia techniczne:
- System zarządzania w laboratorium badawczym
- Wymagania techniczne w laboratorium mikrobiologicznym, nowoczesne techniki badawcze, a jakość i bezpieczeństwo żywności
- Kompetencje techniczne w laboratoriach badawczych
- Wymagania techniczne w laboratorium fizykochemicznym, nowoczesne techniki badawcze, a jakość i bezpieczeństwo żywności
- Bezpieczeństwo zdrowotne żywności
- Wykorzystywanie metod statystycznych w badaniach naukowych
- Autoprezentacja i sztuka efektywnej prezentacji. Asertywność
Grupę docelową w 100% stanowią pracownicy zatrudnieni w IBPRS Oddziale Chłodnictwa i Jakości Żywności w Łodzi, których miejscem pracy jest woj. łódzkie.
Kursy języka angielskiego kierujemy bezpośrednio do pracowników, którzy aktywnie uczestniczą w pracach badawczych, sympozjach i na co dzień muszą wykorzystywać znajomość języka angielskiego.
Szkolenia techniczne kierujemy w szczególności do pracowników z Zakładu Jakości Żywności i Zakładu Technologii i Techniki Chłodnictwa, którzy są bezpośrednio zaangażowani i uczestniczący w pracach naukowo-badawczych i wdrożeniowych, a w dobie stale zmieniających się norm, wymagań jakościowych i trendów w dziedzinie B+R muszą doskonalić i poszerzać swoją wiedzę.
Rekrutacja, od 08.2011 do 06.2013, prowadzona będzie na bieżąco i zgodnie z harmonogramem szkoleń.
Harmonogram szkoleń do programu POKL.08.01.01-10-634/10
Zadanie 2 „Kursy języka angielskiego”
Zajęcia z języka angielskiego będą odbywać się w każdy piątek miesiąca, tj.:
w 2011 r.
– listopad: 10
– grudzień: 9, 16, 22 (czwartek)
w 2012 r.
– styczeń: 5 (czwartek), 13, 20, 27
– luty: 3, 10, 17, 24
– marzec: 2, 9, 16, 23, 30
– kwiecień: 5 (czwartek), 13, 20, 27
– maj: 11, 18, 22 (wtorek)
– czerwiec: 1, 15, 22
– lipiec: 6, 16 (poniedziałek), 20, 27
– sierpień: 3, 10, 14 (wtorek), 29 (środa), 31
– wrzesień: 7, 12 (środa), 21, 28
– październik: 5, 12, 19, 26
– listopad: 9, 16, 23, 30
– grudzień: 3 (poniedziałek), 14, 21
w 2013 r.
– styczeń: 9, 11, 18, 25
– luty: 1
grupa I – poziom ACTIVE ENGISH B1, B2 godz. 9.00 – 10.30
grupa II – poziom GENERAL ENGLISH A1.2 (elementary) godz. 10.40 – 12.10
grupa III – poziom GENERAL ENGLISH A2.1 (pre-intermediate) godz. 12.20 – 13.50
Zadanie 3 „Szkolenia techniczne m.in. wg. normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005”
Szkolenie 1 SYSTEMY ZARZĄDZANIA W LABORATORIUM BADAWCZYM
Czas trwania: 96 godz. (12 dni po 8 godz. zegarowych)
Zajęcia będą odbywać się w godz. 8.00 – 16.00
2012 r.
12-13 listopada (16 godz.)
06-07 grudnia (16 godz.)
2013 r.
15-16 stycznia (16 godz.)
07-08 lutego (16 godz.)
04-05 marca (16 godz.)
03-04 kwietnia (16 godz.)
Szkolenie 2 WYMAGANIA TECHNICZNE W LABORATORIUM MIKROBIOLOGICZNYM, NOWOCZESNE TECHNIKI BADAWCZE, A JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Czas trwania: 96 godz. (12 dni po 8 godz. zegarowych)
Zajęcia będą odbywać się w godz. 8.00 – 16.00
2012 r.
15 października (8 godz.)
29-30 października (16 godz.)
07 listopada (8 godz.)
2013 r.
14 stycznia (8 godz.)
28-29 stycznia (16 godz.)
08 marca (8 godz.)
27 marca (8 godz.)
08-09 kwietnia (16 godz.)
18 kwietnia (8 godz.)
Szkolenie 3 KOMPETENCJE TECHNICZNE W LABORATORIACH BADAWCZYCH
Czas trwania: 96 godz. (12 dni po 8 godz. zegarowych)
Zajęcia będą odbywać się w godz. 8.00 – 16.00
2012 r.
22-23 października (16 godz.)
26-27 listopada (16 godz.)
2013 r.
06-07 maja (16 godz.)
28-29 maja (16 godz.)
03-04 czerwca (16 godz.)
10-11 czerwca (16 godz.)
Szkolenie 4 WYMAGANIA TECHNICZNE W LABORATORIUM FIZYKOCHEMICZNYM, NOWOCZESNE TECHNIKI BADAWCZE, A JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Czas trwania: 96 godz. (12 dni po 8 godz. zegarowych)
Zajęcia będą odbywać się w godz. 8.00 – 16.00
2012 r.
27 sierpnia (8 godz.)
10-11 września (16 godz.)
24 września (8 godz.)
01-02 października (16 godz.)
2013 r.
04 lutego (8 godz.)
28 lutego (8 godz.)
18 marca (8 godz.)
17-19 czerwca (24 godz.)
Szkolenie 5 BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY W LABORATORIUM ZAJMUJĄCYM SIĘ BADANIEM ŻYWNOŚCI
Czas trwania: 30 godz. (6 dni po 5 godz. zegarowych)
2012 r.
22 marca (5 godz.) 9.00 – 14.00
21 czerwca (5 godz.) 8.00 – 13.00
28 czerwca (5 godz.) 8.00 – 13.00
12-13 grudnia (10 godz.) 9.00 – 14.00
2013 r.
01 marca (5 godz.) 9.00-14.00
Szkolenie 6 WYKORZYSTYWANIE METOD STATYSTYCZNYCH W BADANIACH NAUKOWYCH
Czas trwania: 60 godz.
2011 r.
03-04 listopada (10 godz. zegarowych) 8.30 – 13.30
2012 r.
18-19 września (20 godz. dydaktycznych) 8.00 – 16.00
10-11 października (20 godz. dydaktycznych) 8.00 – 16.00
06 listopada (10 godz. dydaktycznych) 8.00 – 16.00
Szkolenie 7 AUTOPREZENTACJA I SZTUKA EFEKTYWNEJ PREZENTACJI. ASERTYWNOŚĆ
Czas trwania: 20 godz. (4 dni po 5 godz. zegarowych)
2011 r.
19 grudnia (5 godz.) 11.00-16.00
20 grudnia (5 godz.) 10.00-15.00
2012 r.
24-25 stycznia (10 godz.) 9.00-14.00
Szkolenie 8 RADZENIE SOBIE ZE STRESEM W SYTUACJACH ZAWODOWYCH. DIALOG W KONFLIKCIE
Czas trwania: 20 godz. (4 dni po 5 godz. zegarowych)
2013 r.
25-26 czerwca (10 godz.)
04-05 lipca (10 godz.)
Szkolenie 9 PRAWO WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ I OCHRONY WYNIKÓW BADAŃ NAUKOWYCH
Czas trwania: 12 godz. (2 dni po 6 godz. zegarowych)
2013 r.
11-12 lipca (12 godz.)
Szkolenie 10 PRAWO WŁASNOŚCI PRZEMYSŁOWEJ
Czas trwania: 12 godz. (2 dni po 6 godz. zegarowych)
2013 r.
29-30 lipca (12 godz.)
INFORMACJE NA TEMAT ZMIAN TERMINÓW LUB GODZIN SZKOLEŃ BEDĄ PRZEKAZYWANE NA BIEŻĄCO, POCZTĄ ELEKTRONICZNĄ, NA ADRESY E-MAILOWE UCZESTNIKÓW SZKOLEŃ
KONTAKT
IBPRS Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności
Al. Marszałka J. Piłsudskiego 84
92-202 Łódź
Sekretariat
tel. 42 674 64 14
fax. 42 674 81 24
sekretariat@och-ibprs.pl
Marta Kowalska
tel. 42 674 64 14 wew. 311
tel. 42 674 80 53
marta.kowalska@och-ibprs.pl
ZAMÓWIENIA PUBLICZNE
1. ZAPYTANIE OFERTOWE nr ZO/3/634/2012 na dostawę materiałów biurowych do budynku IBPRS Oddziału Chłodnictwa i Jakości Żywności w Łodzi, na potrzeby realizacji projektu nr POKL.08.01.01-10-634/10
– Wydłużenie terminu na składanie ofert i sprostowanie
2. ZAPYTANIE OFERTOWE nr ZO/4/634/2012 na dostawę materiałów eksploatacyjnych do drukarek do budynku IBPRS Oddziału Chłodnictwa i Jakości Żywności w Łodzi, na potrzeby realizacji projektu nr POKL.08.01.01-10-634/10
– Wydłużenie terminu na składanie ofert
3. ZAPYTANIE OFERTOWE nr ZO/5/634/2012 na przeprowadzenia szkolenia realizowanego w ramach cyklu szkoleń technicznych m. in. wg normy PN-EN ISO/IEC17025:2005 na potrzeby realizacji projektu nr POKL.08.01.01-10-634/10 z tematu „Wymagania techniczne w laboratorium mikrobiologicznym,nowoczesne techniki badawcze, a jakość i bezpieczeństwo żywności”
– Wydłużenie terminu na składanie ofert
4. ZAPYTANIE OFERTOWE nr ZO/1/634/2013 na dostawę materiałów biurowych do budynku IBPRS Oddziału Chłodnictwa i Jakości Żywności w Łodzi, na potrzeby realizacji projektu nr POKL.08.01.01-10-634/10 pt. „Specjalistyczna wiedza pracowników drogą do sukcesu jednostki naukowej”
5. ZAPYTANIE OFERTOWE nr ZO/2/634/2013 na dostawę materiałów eksploatacyjnych do drukarek do budynku IBPRS Oddziału Chłodnictwa i Jakości Żywności w Łodzi, na potrzeby realizacji projektu nr POKL.08.01.01-10-634/10 pt. „Specjalistyczna wiedza pracowników drogą do sukcesu jednostki naukowej”
BENEFICJENT DOPUSZCZA RÓWNIEŻ OFERTY PRZESYŁANE FAXEM NA NR 42 674 81 24