W dniu 14.12.2023 roku w Auli A Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie, ul. Rakowiecka 36 odbyła się publiczna dyskusja nad rozprawą doktorską mgr inż. Justyny Nasiłowskiej na temat:
„Stan fizjologiczny wybranych patogenów w sokach z warzyw korzeniowych po procesie utrwalania wysokim ciśnieniem”
Dziedzina Nauki: dziedzina nauk rolniczych
Dyscyplina naukowa: technologia żywności i żywienia
Promotor: Dr hab. inż., Barbara Sokołowska, IBPRS-PIB
Promotor pomocniczy: Dr inż. Wioleta Chajęcka-Wierzchowska, UWM w Olsztynie
Recenzenci:
Prof. dr hab. inż. Dorota Maria Kręgiel – Katedra Biotechnologii Środowiskowej, Politechnika Łódzka
Dr hab. inż. Edyta Malinowska-Pańczyk – Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności, Politechnika Gdańska
Streszczenie rozprawy doktorskiej oraz rozprawa doktorska znajdują się do wglądu w Bibliotece IBPRS-PIB w Warszawie, ul Rakowiecka 36 oraz na stronie internetowej Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie
- Streszczenie pracy doktorskiej [do pobrania plik .pdf 141 KB]
- Rozprawa doktorska mgr inż. Justyny Nasiłowskiej [do pobrania plik .pdf 10,9 MB]
- Recenzja 1 prof. dr hab. inż. Dorota Maria Kręgiel [do pobrania plik .pdf 5 MB]
- Recenzja 2 dr hab. inż. Edyta Malinowska-Pańczyk [do pobrania plik .pdf 520 KB]
- Ogłoszenie o obronie [link]
- Uchwała Komisji [link nieaktywny]