Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ
Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
Fundacja Techniki Polskiej – OPP
dziękują Wszystkim uczestnikom za udział w
XXVII Międzynarodowej Konferencji Naukowej
„POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH”
XXVII International Scientific Conference
„Progress in Technology of Vegetable Fats”
która odbyła się w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą w dniach 22-24 maja 2019 r.
Konferencja obejmowała następujące bloki tematyczne:
- Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych,
- Oleje roślinne – technologia, jakość, zastosowanie,
- Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych,
- Produkty tłuszczowe na rynku krajowym – oleje, oliwa z oliwek, margaryny, frytury, tłuszcze cukiernicze, tłuszcze kakaowe, tłuszcze mleczne,
- Problemy jakościowe, metody analityczne i zgodność z CEN i ISO,
- Niespożywcze kierunki zastosowania olejów i tłuszczów – biodiesel, tłuszcze odpadowe.
Prace naukowe prezentowane były w formie wykładów, doniesień i posterów. Przewidujemy wydrukowanie recenzowanych materiałów konferencyjnych zawierających teksty wystąpień i prac naukowych w czasopiśmie naukowym „Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego”. W Konferencji wzięli udział przedstawiciele uczelni, zakładów tłuszczowych, firm współpracujących z przemysłem tłuszczowym z Polski oraz z zagranicy.
22 – 24 maja 2019 r.
Miejsce: Dom Dziennikarza Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich
ul. Małachowskiego 17, 24-120 Kazimierz Dolny
(https://domdziennikarza.com)
Do pobrania:
1. Komunikat z Kartą zgłoszenia i dojazdem [ pobierz plik .pdf ]
2. Informacje organizacyjne [ pobierz plik .pdf ]
3. Deklaracja Udziału w Prezentacji Produktów Firmowych [ pobierz plik .pdf ]
4. Doniesienia Naukowe [ pobierz plik .pdf ]
5. Program Konferencji [ pobierz plik .pdf ]