Technologie przetwarzania na spirytus metodą fermentacji nowych lub nietypowych surowców gorzelniczych.
Doradztwo w zakresie wdrażania energooszczędnej technologii produkcji spirytusu obejmujące proces zacierania i destylacji (izolacje cieplne parników, aparatów odpędowych, proces bezciśnieniowego uwalniania skrobi).
Technologie przerobu melasy w gorzelni rolniczej.
Metody utylizacji wywaru melasowego.
Metody utylizacji i zagospodarowania wywaru gorzelniczego oraz sposoby polepszania jego wartości żywieniowej.
Stosowanie w gorzelnictwie rolniczym suszonych aktywnych preparatów drożdży gorzelniczych o symbolu As-4, D-2 oraz nowych drożdży o uzdolnieniach amylolitycznych o symbolu I-7-43.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności