XXIX Międzynarodowa Konferencja Naukowa
POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
Olej rzepakowy – polskie złoto
Falenty k. Warszawy, 15-16 czerwca, 2023r.
organizowana przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie oraz Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju
Organizatorzy serdecznie zapraszają do udziału w XXIX Międzynarodowej Konferencji Naukowej POSTĘPY W TECHNOLOGII TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH.
Konferencja będzie obejmowała następujące bloki tematyczne:
- Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych,
- Oleje roślinne – technologia, jakość, zastosowanie,
- Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych,
- Nowe surowce tłuszczowe
- Problemy jakościowe, metody analityczne i zgodność z CEN i ISO,
- Produkty tłuszczowe na rynku krajowym – olej rzepakowy, oliwa z oliwek, margaryny, frytury, tłuszcze cukiernicze, miksy tłuszczowe
Prace naukowe prezentowane będą w formie wykładów, doniesień i posterów.
W Konferencji wezmą udział przedstawiciele uczelni, zakładów tłuszczowych, stowarzyszeń, firm współpracujących z przemysłem tłuszczowym.
Konferencja obejmuje również warsztaty naukowe z zagadnień dotyczących oceny jakości sensorycznej oleju rzepakowego tłoczonego i rafinowanego oraz oliwy z oliwek.
Zapraszamy do rejestracji za pośrednictwem strony internetowej https://konferencjatluszczowa.pl/
Wszelkie pytania można kierować po adresem mailowym: kontakt@konferencjatluszczowa.pl
Termin: 15-16 czerwca 2023 roku
Miejsce: Hotel Falenty Biznes i Wypoczynek, ul. Hrabska 4B, 05-090 Raszyn-Falenty, tel.: +48 506 167 711, e-mail: recepcja@falenty.com.pl
Rezerwacja możliwa pod adresem: https://booking.profitroom.com/pl/centrumszkoleniowefalenty1/details/offer/416208?code=rtuy0348ty3prt&no-cache=¤cy=PLN
Dojazd: indywidualny, autobus 706 przystanek Falenty-Osiedle
W imieniu Komitetu Organizacyjnego
dr hab. inż. Stanisław Ptasznik, prof. IBPRS-PIB