54. Dni Przemysłu Mięsnego
pt. „Nowe wyzwania dla przemysłu mięsnego”
odbędą się w Domu Technika NOT, Warszawa, ul. Czackiego 3/5, III piętro
w dniu 18 maja 2023 r.
PROGRAM:
SALA B:
9:00 – 10.15 — Rejestracja uczestników
10:00 — Powitanie uczestników i otwarcie sympozjum – Artur Hugo Świergiel, dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB) w Warszawie
10:15 – 10.40 — Aktualne prace Komisji Europejskiej w zakresie znakowania żywności – Bożena Pławska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
10:40 – 11:30 — Zmiany przepisów w zakresie stosowania azotynów i azotanów w produktach mięsnych – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie
Przerwa
12:00 – 12:40 — Doniesienia Firm współpracujących z przemysłem mięsnym i drobiarskim o nowościach technicznych i technologicznych
12:40 – 13:30 — Zmiany w klasyfikacja SEUROP tusz wieprzowych nowe wyzwania – Dariusz Lisiak, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB w Poznaniu
Podsumowanie sesji referatowej i zakończenie sympozjum, przerwa
SALA A:
14:00 – Ogłoszenie wyników:
- 55. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2023
- Wręczenie okolicznościowych wyróżnień
- Degustacja nagrodzonych produktów
Zgłoszenia na 54. DNI należy dokonać do dnia 16 maja 2023 r. na adres:
Zakładu Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS – PIB, ul. Jubilerska 4, 04-190 Warszawa, fax. 22 610-23-66, e-mail: aneta.kern@ibprs.pl. Formularz zgłoszeniowy jest dostępny poniżej. Opłata za uczestnictwo wynosi 250 zł + 23% VAT od osoby, lub promocyjnie 100 zł + 23% VAT od osoby z zakładu mającego aktualną umowę w formie know-how lub biorącego udział w KONKURSIE. Wpłaty należy dokonać na konto Instytutu:
Bank Pekao S.A. X O. w Warszawie ul. Płowiecka 1/3, nr rach. 67 1240 1095 1111 0000 0336 5564 z podaniem w tytule przelewu „DNI – 2022”.
Uczestnicy otrzymają certyfikat potwierdzający udział w seminarium szkoleniowym. Informacji udzielają: Piotr Szymański, Aneta Kern-Jędrychowska, Beata Łaszkiewicz, Jakub Kern-Jędrychowski tel. 22 509-70-27, 22 509-70-17, 22 509-70-25, 22 509-70-29.