Pracownia Badania Żywności i Środowiska
posiada Certyfikat Akredytacji Laboratorium Badawczego nr AB 553
potwierdzający spełnianie przez PBŻiŚ wymagań normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02
szczegółowe informacje:
Struktura Pracowni PBŻiŚ w Zakładzie Technologii Mięsa i Tłuszczu:
ul. Jubilerska 4, 04-190 Warszawa
Kierownik Pracowni PBŻiŚ / Kierownik Zespołu ds. Analiz Instrumentalnych /
Kierownik ds. Jakości
mgr inż. Urszula Siekierko
tel. 22 509 70 32
e-mail: urszula.siekierko@ibprs.pl
Kierownik Zespołu ds. Analiz Fizykochemicznych
mgr inż. Aneta Kern-Jędrychowska
tel. 22 509 70 17
e-mail: aneta.kern@ibprs.pl
W laboratorium dążymy do wysokiego poziomu jakości badań, a przez to wysokiego poziomu usług świadczonych Klientom. W związku z tym ustanowiono, wdrożono i udokumentowano system zarządzania oraz kompetencji technicznych Pracowni Badania Żywności i Środowiska zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02 „Ogólne wymagania dotyczące kompetencji laboratoriów badawczych i wzorcujących”.
Pracownia Badania Żywności i Środowiska wykonuje badania surowców rolnych i produktów rolno-spożywczych w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności oraz świadczy usługi laboratoryjne na poziomie spełniającym wymagania i oczekiwania naszych Klientów.