tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego LXVIII nr 1

 

SPIS TREŚCI

 

Wpływ sacharozy na stabilność antocyjanów i barwę soku z aronii
Danielczuk J., Skąpska S., Hałasińska G. A., Fabisiak A., Dobros N.
Rozdział 1

Alicyclobacillus acidoterrestris – wzrost i wytwarzanie związków zapachowych w soku jabłkowym
Sokołowska B., Skąpska S., Sionek B., Niezgoda J., Chotkiewicz M.
Rozdział 2

Ocena wzrostu szczepów bakterii fermentacji mlekowej w obecności ochratoksyny A
Fabiszewska A. U., Zielińska K. J., Stecka K. M., Kupryś-Caruk M. P.M
Rozdział 3

Metabolity fermentacji alkoholowej osmofilnych drożdży Saccharomyces w zależności od szczepu oraz zawartości cukrów w brzeczce
Zielińska D., Baca E., Baranowski K., Salamon A.
Rozdział 4

Zależność między wyróżnikami jakościowymi ziarna wybranych odmian pszenicy ozimej
Stępniewska S., Abramczyk D.
Rozdział 5

Wpływ ekstraktów z szałwii, cząbru i bazylii na zmiany oksydacyjne w modelowych produktach i farszach mięsnych
Tyburcy A., Boruc K., Kozłowska M.
Rozdział 6

Wpływ klas tusz wieprzowych na wartość handlową schabów i polędwiczek
Nowachowicz J., Michalska G., Bucek T., Wasilewski P. D.
Rozdział 7

Liczby podobieństwa podstawowego składu chemicznego mięsa zwierząt rzeźnych na przykładzie mięsa brojlerów kurzych
Tyszkiewicz S., Borys A.
Rozdział 8

Związki fenolowe surowców oleistych – występowanie oraz znaczenie biologiczno żywieniowe
Mińkowski K.
Rozdział 9