Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. LXX nr 4
SPIS TREŚCI
Wpływ inokulum na produkcję biogazu z różnych gatunków roślin energetycznych w testach BMP
Kupryś-Caruk M.
Rozdział 1
Profil kwasów tłuszczowych mięsa oraz wartość rzeźna świń żywionych mieszanką z dodatkiem oleju lnianego i rybnego
Grześkowiak E., Borzuta K., Lisiak D., Janiszewski P., Skiba G.
Rozdział 2
Ocena wyników rzeźnych i jakości mięsa kurcząt żywionych paszą z udziałem wytłoków rzepakowych i dodatkiem preparatów enzymatycznych
Banaszkiewicz T., Kaszperuk K., Laskowski S.
Rozdział 3
Wpływ procesu ekstruzji na zawartość ?-tokoferolu w wybranych produktach zbożowych
Zaborowska Z., Korbas E., Jóźwiak I.
Rozdział 4
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej
Szafrańska A.
Rozdział 5
Badania modelowego układu chłodniczego w aspekcie ograniczania śladu węglowego
Wróbel-Jędrzejewska M., Stęplewska U., Kuleta P.
Rozdział 6
Biosynteza wewnątrzkomórkowego tłuszczu przez mikroorganizmy olejogenne. Drożdże olejogenne (lipolityczne)
Choińska R., Giryn H.
Rozdział 7
Metody analizy związków zapachowych żywności
Wojtowicz E.
Rozdział 8
Polienowe kwasy tłuszczowe z rodziny n-3 w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia
Bartnikowska E.
Rozdział 9