Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowy Instytut Badawczy
zatrudni osobę na stanowisko:
Kierownika Zakładu
Miejsce zatrudnienia:
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy,
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa
Zakres zadań dla kandydata:
- Zarządzanie zespołem pracowników realizującym działalność naukową, laboratoryjną oraz B+R.
- Wykonywanie czynności ze stosunku pracy wobec pracowników zakładu.
- Nadzór nad działalnością zakładu w tym dbałość o realizację działalności laboratoryjnej i naukowej oraz wyniki finansowe.
- Współpraca z otoczeniem gospodarczym w szczególności zakładami przemysłowymi w zakresie realizacji badań, ekspertyz, usług analitycznych oraz projektów badawczo – rozwojowych.
- Wyznaczanie kierunków zadań i rozwoju zakładu.
- Aktywna działalność ukierunkowana na poszukiwanie nowych klientów.
- Przygotowanie wniosków i ubieganie się o finansowanie projektów badawczych.
- Propagowanie osiągnięć Instytutu na forum społecznym i gospodarczym.
- Udział w inicjatywach naukowych Instytutu.
- Współpraca z innymi zakładami i działami Instytutu.
- Utrzymywanie i doskonalenie w jednostce organizacyjnej systemu zarządzania jakością wg normy PN-EN ISO/IEC 17025.
- Wykonywanie innych poleceń Dyrekcji, zgodnie z powierzonym stanowiskiem i funkcją.
Zakres wymagań stawianych kandydatowi:
- znajomość problematyki funkcjonowania podmiotów nauki i szkolnictwa wyższego.
- komunikatywność i umiejętność kierowania i pracy w zespole ludzkim.
- co najmniej stopień doktora w dziedzinie nauk rolniczych lub pokrewnych.
- udokumentowany dorobek naukowy z dyscypliny technologia żywności i żywienia w szczególności technologia przetworów owocowych i warzywnych.
- co najmniej 5-letnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych / pełnienie funkcji kierowniczych.
- doświadczenie w pracy laboratoryjnej.
- udokumentowane doświadczenie w pracy w zakładach przemysłowych lub we współpracy z przemysłem i otoczeniem gospodarczym.
- doświadczenie w realizacji projektów naukowych lub projektów badawczo – rozwojowych;
- dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie;
Wykaz wymaganych dokumentów:
- podanie o zatrudnienie skierowane do Dyrektora Instytutu (list intencyjny),
- życiorys z uwzględnieniem przebieg pracy zawodowej (c.v.),
- wykaz dorobku naukowego i wdrożeniowego,
- plan rozwoju działalności zakładu,
- uwierzytelnione kopie dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje zawodowe,
- oświadczenie kandydata o nie prowadzeniu działalności konkurencyjnej w innych podmiotach,
- oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby postępowania konkursowego.
Składanie ofert:
Dokumenty należy przesłać lub składać w zamkniętych kopertach z adnotacją „Konkurs na stanowisko kierownika Zakładu Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych” w sekretariacie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego PIB, adres ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa (I piętro, pokój 134).
Termin składania ofert:
do 23.07.2023 r.