tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Oferta: technologie i receptury

Realizujemy projekty współfinansowane przez Unię Europejską

kontakt:
dr inż. Elżbieta Wojtowicz
tel.: +48 61 8793 472, 603508093
e-mail: elzbieta.wojtowicz@ibprs.pl

Technologie:

  • żywności wegetariańskiej, wegańskiej i jej komponentów
    • maltodekstryn
    • suszonych syropów skrobiowych
    • kwasowych syropów skrobiowych
    • enzymatycznych syropów skrobiowych, w tym do specjalnego zastosowania np. do lodów, do karmelków, paszowych, farmaceutycznych, kosmetycznych
    • karmelu – uniwersalnego barwnika stosowanego do celów spożywczych
    • ciągłego parowania skrobi gorszej jakości i odpadów
    • skrobiowych zagęstników spożywczych

kontakt:
dr inż. Elżbieta Wojtowicz
tel.: +48 61 8793 472, 603508093
e-mail: elzbieta.wojtowicz@ibprs.pl

Projektowanie technologii produkcji preparatów skrobiowych

  • dla przemysłu spożywczego (środki zagęszczające i teksturotwórcze)
  • hydrolizatów skrobiowych
  • dla papiernictwa
  • dla wiertnictwa

kontakt:
dr hab.inż. Joanna Le Thanh-Blicharz
tel.: +48 61 8731 979
e-mail: joanna.lethanh-blicharz@ibprs.pl

Receptury:

  • Koncentraty obiadowe,  deserów, ciast i pieczywa w proszku, napojów
  • Koncentraty spożywcze z udziałem instantyzowanych surowców (nasion roślin strączkowych, kukurydzy i innych zbóż
  • Błyskawiczne produkty zbożowe
  • Mieszanki przyprawowe
  •  
  • Kawy
    • ziarniste aromatyzowane
    • zbożowe
    • napoje kawowe typu cappuccino
  •  
  • Koncentraty dietetyczne w proszku
    • Koncentraty dietetyczne w proszku
    • bezglutenowe (chleby, ciasta, makarony, kluski, desery i in.)
    • ciasta I desery bez cukru
    • mieszanki wspomagające odchudzanie
    • napoje niskokaloryczne (typu light)
    • bezmięsne pasty do smarowania i nadziewania

kontakt:
dr inż. Elżbieta Wojtowicz
tel.: +48 61 8793 472, 603508093
e-mail: elzbieta.wojtowicz@ibprs.pl

Chcesz wiedzieć więcej?