tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Technologie i Receptury

  • Mieszanki przyprawowe
  • Koncentraty obiadowe do gotowania oraz instant
  • Koncentraty ciast i pieczywa w proszku
  • Desery w proszku do gotowania i instant
  • Napoje w proszku, w tym instant (aglomerowane)
  • Kawy
    – ziarniste aromatyzowane
    – zbożowe
    – napoje kawowe typu Cappuccino
  • Koncentraty dietetyczne w proszku
    – bezglutenowe (chleby, ciasta, makarony, kluski, desery i in.)
    – ciasta i desery bez cukru
    – mieszanki wspomagające odchudzanie
    – napoje niskokaloryczne (typu light)
    – bezmięsne pasty do smarowania i nadziewania
    – błyskawiczne produkty zbożowe i mleczno-zbożowe (kaszki i kleiki)
  • Aglomeracja pylistych mieszanek w celu poprawy ich rozpuszczalności oraz usprawnienia operacji technologicznych
  • Technologia wytwarzania
    – maltodekstryn
    – suszonych syropów skrobiowych
    – kwasowych syropów skrobiowych
    – enzymatycznych syropów skrobiowych
    – karmelu – uniwersalnego barwnika stosowanego do celów spożywczych i paszowych
    – ciągłego parowania skrobi gorszej jakości i odpadów
    – skrobiowych zagęstników spożywczych
  • Receptury
    – przyprawy smakowe do smażonych przekąsek ziemniaczanych
    – trwałe mieszanki do otrzymywania:
    – placków ziemniaczanych
    – pyz ziemniaczanych
    – ziemniaków formowanych.

Chcesz wiedzieć więcej?