tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza

51. Konkurs Wędlin
Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym
WIOSNA 2019

Wiosenny KONKURS obejmuje następujące wędliny: kiełbasy (z wyłączeniem kiełbas suchych, podsuszanych i surowych dojrzewających), produkty blokowe (drobno, średnio i grubo rozdrobnione oraz rolady), wędliny podrobowe (wątrobianki, pasztetowe, kiszki, salcesony), mięso kulinarne, wyroby garmażeryjne, galarety mięsne i mięsno-warzywne oraz konserwy pasteryzowane i sterylizowane mięsne, drobiowe i podrobowe. Odrębną grupę stanowić będą produkty typu „żywność wygodna”.

Wędliny mogą być wyprodukowane z mięsa i tłuszczu zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny lub mieszane. Powinny być zgodne z deklarowanymi przez producenta normami polskimi lub zakładowymi.

Zgłoszenia na Konkurs należy dokonać do dnia 18 lutego 2019 r. i przesłać na adres Zakładu: ul. Jubilerska 4, 04-190 Warszawa, fax. +48 22 610 23 66, e-mail: piotr.szymanski@ibprs.pl.

Ocena konkursowa odbędzie się 7 i 8 marca br. Wyniki Konkursu zostaną ogłoszone 16 maja 2019 r. podczas 51. DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO

Więcej informacji znajdą Państwo w dokumentach udostępnionych poniżej.

Ogłoszenie o Konkursie

Formularz zgłoszenia