tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Patenty (aktualnie w mocy)

  1. Sposób skojarzonego przetwarzania ziemniaków na skrobię i substrat ziemniaczany P. 410658.
  2. Koncentraty obiadowe instant na bazie kaszy zbożowej i sposób ich wytwarzania, 223781.
  3. Sposób wytwarzania standaryzowanego suszu z gotowanych ziemniaków, 228787
  4. Suchy koncentrat pieczywa bezglutenowego, 227168.
  5. Suche, dietetyczne koncentraty deserów instant, zwłaszcza wspomagających żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania, 227148.
  6. Suche, dietetyczne koncentraty zup instant , zwłaszcza wspomagających żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania, 227147.
  7. Suche, dietetyczne koncentraty potraw instant z kaszą lub makaronem, zwłaszcza wspomagających żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania, 227146.
  8. Suche, dietetyczne koncentraty śniadań zbożowych instant, zwłaszcza wspomagających żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania, 227145.
  9. Sposób modyfikacji pyłku kwiatowego, 226818.
  10. Suche produkty spożywcze na bazie wytłoków marchwiowych, 226527.
  11. Sposób otrzymywania niskoscukrzonego syropu skrobiowego, 226526.
  12. Sposób wytwarzania instantyzowanych granulek ziemniaczanych i ziemniaczanego koncentratu smakowego, 225895.
  13. Sposób dekompozycji ziarn skrobi ziemniaczanej, 223330.
  14. Sposób wytwarzania preparatu skrobiowego, 223149.
  15. Sposób jednoczesnego wytwarzania enzymatycznego modyfikatu i hydrolizatu skrobiowego, 223112.
  16. Sposób wytwarzania mikrokapsułek tymolu, 220336.
  17. Sposób wytwarzania ekstraktu mieszanki ziołowej w proszku, 219652. 
  18. Sposób otrzymywania kukurydzy sałatkowej, 218207.
  19. Kawa zbożowa z dodatkiem ziół, 218168.
  20. Sposób wytwarzania karmelu w formie stałej, 217685.
  21. Sposób wytwarzania nalewki bezalkoholowej, 217882.
  22. Sposób jednoetapowej enzymatycznej hydrolizy skrobi instatyzowanej, 217670.
  23. Instant noodles, nr ZL 2008 8 0123354.8.
  24. Makaron instant, 213983.
  25. Suszarka bębnowa, 210189.
  26. Granulator mieszadłowy, 196975.
  27. Sposób wytwarzania makaronu instant, 193390.
  28. Sposób ciągłej sterylizacji przypraw i innych surowców pochodzenia roślinnego oraz urządzeń do ciągłej sterylizacji przypraw i innych surowców pochodzenia roślinnego, 189396.
  29. Wytłaczarka ślimakowa, zwłaszcza do wytwarzania ciętego makaronu typu instant, 185717.

Zgłoszenia patentowe

  1. Sucha mieszanka zbożowo-strączkowa, 421655
  2. Sposób wytwarzania bejcy spożywczej do drewna, 420236.
  3. Pasta fasolowa instant, 419178.
  4. Sposób wytwarzania nośnika leków doustnych o przedłużonym utrwalaniu, trudno rozpuszczalnych w wodzie na bazie modyfikowanej skrobi, 415075.
  5. Wysokobłonnikowe produkty granulowane instant i sposób ich wytwarzania, 414617.
  6. Sposób wytwarzania słodkiego mleka grochowego, 413864.
  7. Sposób wytwarzania niekrystalizujących mas kajmakowych, 413688.
  8. Dietetyczne posypki, zwłaszcza wspomagające żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania, 407738.

Chcesz wiedzieć więcej?