tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Oferta Technologiczna

1. Soki, nektary i napoje funkcjonalne

  • Napoje projektowane jako źródła naturalnych przeciwutleniaczy – z możliwością bieżącej kontroli właściwości antyoksydacyjnych partii produktów
  • Izotoniczne, hipotoniczne oraz wysokoenergetyczne – hipertoniczne napoje owocowe dla osób obciążonych wysiłkiem fizycznym, w tym sportowców
  • Napoje owocowe z udziałem mikro- i makroelementów, witamin i innych dodatków funkcjonalnych
  • Owocowo-warzywne soki przecierowe z dodatkiem soku i suszu z kłączy imbiru
  • Nektary owocowe o zwiększonej zawartości wapnia
  • Nektary owocowe i owocowo-warzywne o obniżonej wartości energetycznej, słodzone mieszaniną acesulfamu K oraz aspartamu o synergistycznie wzmocnionej słodyczy
  • Soki owocowe i owocowo-warzywne z udziałem preparatów węglowodanowych o właściwościach funkcjonalnych
  • Napoje i soki owocowe o zwiększonej zawartości związków pektynowych
  • Przecierowe soki oraz desery owocowe i owocowo-warzywne o zwiększonej zawartości błonnika pokarmowego
  • Fermentowane soki warzywne otrzymywane metodą kierowanej fermentacji mlekowej
  • Niskoenergetyczne, słodzone aspartamem nektary owocowe oraz owocowe dodatki smakowe do jogurtów

2. Produkty z roślin strączkowych

  • Warzywne i warzywno-owocowe produkty z udziałem nasion roślin strączkowych, przeznaczone dla wegetarian
  • Produkty z ziarna soczewicy, w postaci dań gotowych lub dodatków obiadowych
  • Konserwy typu ziarno roślin strączkowych (groch, fasola, soja) w zalewie solankowej (2,5% soli) lub w sosie pomidorowym
  • 3. Inne produkty owocowe i warzywne
  • Produkty z jabłek, w postaci kremów owocowych, owoców w kremach owocowych, jabłek pasteryzowanych po uprzedniej obróbce termiczno-wysycającej w roztworze cukru oraz jabłek krojonych i zamrażanych
  • Owocowo-warzywne dodatki o właściwościach prozdrowotnych dla przemysłu mleczarskiego
  • Dżemy niskokaloryczne słodzone aspartamem
  • Sosy warzywne, w tym z udziałem soi
  • Przetwory warzywne z surowców pochodzących z gospodarstw ekologicznych
  • Produkty z udziałem owoców rokitnika
  • Kiszone grzyby

4. Produkty skoncentrowane

  • Proszki owocoweiowocowo-zbożowe
  • Proszki warzywne
  • Aromaty spożywcze w proszku
  • Bezwodne skoncentrowane aromaty owocowe

Chcesz wiedzieć więcej?