Oferta Technologiczna
1. Soki, nektary i napoje funkcjonalne
- Napoje projektowane jako źródła naturalnych przeciwutleniaczy – z możliwością bieżącej kontroli właściwości antyoksydacyjnych partii produktów
- Izotoniczne, hipotoniczne oraz wysokoenergetyczne – hipertoniczne napoje owocowe dla osób obciążonych wysiłkiem fizycznym, w tym sportowców
- Napoje owocowe z udziałem mikro- i makroelementów, witamin i innych dodatków funkcjonalnych
- Owocowo-warzywne soki przecierowe z dodatkiem soku i suszu z kłączy imbiru
- Nektary owocowe o zwiększonej zawartości wapnia
- Nektary owocowe i owocowo-warzywne o obniżonej wartości energetycznej, słodzone mieszaniną acesulfamu K oraz aspartamu o synergistycznie wzmocnionej słodyczy
- Soki owocowe i owocowo-warzywne z udziałem preparatów węglowodanowych o właściwościach funkcjonalnych
- Napoje i soki owocowe o zwiększonej zawartości związków pektynowych
- Przecierowe soki oraz desery owocowe i owocowo-warzywne o zwiększonej zawartości błonnika pokarmowego
- Fermentowane soki warzywne otrzymywane metodą kierowanej fermentacji mlekowej
- Niskoenergetyczne, słodzone aspartamem nektary owocowe oraz owocowe dodatki smakowe do jogurtów
2. Produkty z roślin strączkowych
- Warzywne i warzywno-owocowe produkty z udziałem nasion roślin strączkowych, przeznaczone dla wegetarian
- Produkty z ziarna soczewicy, w postaci dań gotowych lub dodatków obiadowych
- Konserwy typu ziarno roślin strączkowych (groch, fasola, soja) w zalewie solankowej (2,5% soli) lub w sosie pomidorowym
- 3. Inne produkty owocowe i warzywne
- Produkty z jabłek, w postaci kremów owocowych, owoców w kremach owocowych, jabłek pasteryzowanych po uprzedniej obróbce termiczno-wysycającej w roztworze cukru oraz jabłek krojonych i zamrażanych
- Owocowo-warzywne dodatki o właściwościach prozdrowotnych dla przemysłu mleczarskiego
- Dżemy niskokaloryczne słodzone aspartamem
- Sosy warzywne, w tym z udziałem soi
- Przetwory warzywne z surowców pochodzących z gospodarstw ekologicznych
- Produkty z udziałem owoców rokitnika
- Kiszone grzyby
4. Produkty skoncentrowane
- Proszki owocoweiowocowo-zbożowe
- Proszki warzywne
- Aromaty spożywcze w proszku
- Bezwodne skoncentrowane aromaty owocowe