Aparatura i wyposażenie
APARATURA
- Konsystometr CT3 firmy Brookfield
- Aparat do oznaczania aktywności wody 4TEV firmy Aqua Lab
- Pehametr firmy Beckman
- Spektrofotometr Konica Minolta CM-5
- Analizator gazów CheckMate II
- Wagosuszarka, Sartorius MA 40
- Cyfrowy miernik temperatury – szt., 4, Hobo UX 100-014M
- Worteks- DLAB MX-S
- Homogenizator PRO250 z cyfrowym kontrolerem obrotów
- Komora klimatyczna Heraeus HC7020
- Chromatograf gazowy Claus 500 GC Perkin Elmer z usługą PPC
- Kamera termowizyjna FLIR T1020 (zakres pomiarowy -40…2000°C)
WYPOSAŻENIE POMOCNICZE
- Pirometr Flir TG56 (zakres pomiarowy -30…650°C), w wyposażeniu termopara (zakres pomiarowy – 30…300°C ).
- Miernik wilgotności z technologią obrazowania cieplnego FLIR MR176
- Multimetr Flir DM285 z technologią obrazowania cieplnego
- Licznik energii Voltcraft Energy Logger 4000
- Multimetr cyfrowy KT890
- Multimetr cyfrowy UNI-T UT71D
- Multimetr cyfrowy metex M-4630
- Licznik energii VOLTCRAFT PLC3000
- Multimetr cyfrowy metex M-4650CR
- Miernik wilgotności Vaisala HMC20, zakres 0-100%
- Anemometr Voltcraft PL-130AN, zakres 0,4-30 m/s
- Detektor gazów palnych MSI Sensit HXG Drager, zakres do 40%DGW
- Cęgowy miernik mocy Axiomet AX3550
- Detektor czynnika chłodniczego R134a CPS, czułość 5g/rok
- Miernik cyfrowy temperatury Delta-Ohm, termopara typu K
- Detektor gazów Kitagawa AP-20, zakres gazów i stężeń zależny od rodzaju rurek pomiarowych
WYPOSAŻENIE TECHNOLOGICZNE
- Urządzenie do gotowania – Sous-Vide System GN1/1
- Zamrażarki – 3 szt.
- Piec konwekcyjny 000.P-3 px
- Wałkowarka do ciasta M- 786930
- Mieszałka do ciasta M- 786100
- Urządzenie do przygotowania lodów firmy Unold model Nobile 48876
- Frezer DS 40/50 Elektronic
- Urządzenie pakujące w atmosferze gazów ochronnych A300 firmy Multivac
- Komory zamrażalnicze
- Linia do produkcji past owocowych:
– „Wilk”
– Przecieraczka
– Pasteryzatory
– Homogenizatory
– Kotły warzelne