tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. LXVIII nr 4

 

SPIS TREŚCI

 

Slaughter value and meat quality of lambs fattened semi-intensively with DDGS and linseed
Borys B., Grześkowiak E., Lisiak D., Borys A., Borzuta K.
Rozdział 1

Wpływ makuchu rzepakowego lub lnianego stosowanego w żywieniu kurcząt brojlerów na wartość dietetyczną mięsa
Banaszkiewicz T., Laskowski S.
Rozdział 2

Metody histometryczne w ocenie mięsa i przetworów mięsnych
Bogucka J., Roszko-Permus D.
Rozdział 3

Wpływ dodania fitazy do mieszanki z dużą ilością makuchu rzepakowego na wyniki produkcyjne oraz jakość mięsa kurcząt brojlerów
Banaszkiewicz T., Kaszperuk K., Wysmyk J.
Rozdział 4

Fałszowanie produktów spożywczych – zagrożenia związane z tym zjawiskiem i sposoby ich identyfikacji przedstawione na przykładzie mięsa i produkowanych z niego wyrobów
Makała H.
Rozdział 5

Rodzaj, uzyski i charakterystyka surowców tłuszczowych pozyskiwanych z tuszy wieprzowej w czasie rozbioru i wykrawania
Sienkiewicz J. j., Kozakiewicz Ł., Wesołowski A.
Rozdział 6