Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 72 nr 4
SPIS TREŚCI
Wpływ metody obróbki cieplnej na zawartość podstawowych składników chemicznych w wybranych mięśniach wieprzowych
Rudy M., Gil M., Duma-Kocan P., Głodek E.
Rozdział 1
Wpływ wilgotności mieszanek na właściwości i teksturę eksrudatów kukurydzianych wzbogaconych w wytłoki lniane
Makowska A., Kowalczewski P., Paschke H.
Rozdział 2
Badania przechowalnicze liofilizatów szczepów bakterii fermentacji mlekowej stosowanych w produkcji biopreparatów do kiszenia pasz i probiotyków dla zwierząt. Część 2.
Miecznikowski A.
Rozdział 3
Charakterystyka drożdży wyizolowanych z różnych środowisk naturalnych pod względem właściwości killerowych
Piasecka-Jóźwiak K., Chabłowska B.
Rozdział 4
Prosty aparat wykorzystujący technologię osmozy odwróconej do zagęszczania rodzimego soku brzozowego
Wawer J., Bilek M.
Rozdział 5
Mikrofiltracja jako skuteczny zabieg wydłużający trwałość soku brzozowego
Bilek M., Piekarz S., Olszewski M., Sosnowski S.
Rozdział 6
Wpływ procesów technologicznych na zmiany alergenności żywności oraz praktyk przemysłowych zwiększających efektywność zarządzania alergenami wewnątrz firmy
Makała H.
Rozdział 7
Informacje dla autorów
Rozdział 8
Redakcja
Rozdział 9