Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 3-4
SPIS TREŚCI
Wpływ rodzaju zastosowanej wody do ekstrakcji herbatki ziołowej z szyszek chmielu (Lupuli strobili) na zawartość związków biologicznie aktywnych
Kałwa K., Wyrostek J.
Rozdział I
Skropliny z produkcji przetworów owocowych jako źródło związków zapachowych
Markowska J., Kalemba D., Polak E.
Rozdział II
Zmiany wielkości parametrów chemicznych oraz stopnia mikrobiologicznego zanieczyszczenia soku gęstego podczas jego składowania
Sumińska T., Kowalska M.
Rozdział III
Wpływ chlorku wapnia na jakość mięsa końskiego
Stanisławczyk R., Rudy M., Gil M.
Rozdział IV
Ocena zawartości związków biologicznie aktywnych oraz zawartość i skład olejku eterycznego w melisie lekarskiej (Melissa officinalis L.)
Kałwa K., Wyrostek J.
Rozdział V
Informacje dla autorów
Czytaj
Redakcja
Czytaj