tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 74 nr 1

 

SPIS TREŚCI

 

Wpływ tymolu, eugenolu, aldehydu cynamonowego oraz mentolu na rozwój bakterii z rodzaju Cronobacter
Fiedczak D., Berthold-Pluta A.
Rozdział I

Wpływ kwasu cytrynowego na jakość mięsa końskiego
Stanisławczyk R., Rudy M., Gil M.
Rozdział II

Ocena obecności alergenów w wędlinach dostępnych na rynku warszawskim
Cegiełka A., Mańkowska M.
Rozdział III

Patogenne szczepy Escherichia coli i zagrożenia z nimi związane
Dąbrowska K., Matejczyk M.
Rozdział IV

Liść oliwny (Oleae folium) jako źródło fenoli o działaniu leczniczym
Dąbrowska K., Matejczyk M.
Rozdział V

Informacje dla autorów
Czytaj

Redakcja
Czytaj