Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2020 t. 75 nr 3-4
SPIS TREŚCI
Zjawisko powstawania fazy stałej oleju kameliowego pod wysokim ciśnieniem, w temperaturze pokojowej
Wiśniewski R., Wilczyńska T. 5
Porównanie składu kwasów tłuszczowych wybranych margaryn miękkich obecnych na rynkach polskim i hiszpańskim w aspekcie prozdrowotnym
Noszka B. 14
Wpływ dodatków roślinnych na uprawę boczniaka ostrygowatego
Pleurotus ostreatus (Jacq.) P. Kumm
Vlasenko K., Stepnevska J., Kuznetsova O. 29
Rola wybranych związków bioaktywnych o działaniu fotoprotekcyjnym
Dąbrowska A. 46
Odporność i transformacja. Raport 5 Grupy Ekspertów ds. Prognoz SCAR „Zasoby naturalne i systemy zywnościowe: przemiany
w kierunku ‘bezpiecznej i sprawiedliwej’ przestrzeni operacyjnej”
Jędrzejczak R. 67
Informacje dla autorów 76