Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 1
SPIS TREŚCI
Ołów, kadm i rtęć w produktach zbożowych w Polsce i ocena narażenia Jędrzejczak R., Ręczajska W.
str 6
Opracowanie innowacyjnego urządzenia MainBox do przechowywania żywności Wróbel-Jędrzejewska M., Stęplewska U., Polak E.
str 20
Zjawisko blokowania przepływu fazy wysokociśnieniowej oleju rzepakowego w układzie kapilary pomiarowej Wiśniewski R., Rostocki A., Ptasznik S., Wilczyńska-Kitowska T., Żukowski M.
str 33
Nasiona chmielowe jako źródło związków bioaktywnych dla przemysłu kosmetycznego oraz spożywczego Stepniewska J.
str 46
Metody utrwalania i długoterminowego przechowywania grzybów strzępkowych w kolekcjach kultur Sokołowska B, Kowalczyk M.
str 62
Informacje dla autorów
str 70