tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2022 t. 76 nr 2

SPIS TREŚCI

Ołów, kadm i rtęć w produktach zbożowych dla niemowląt i małych dzieci – ocena narażenia Jędrzejczak R., Ręczajska W.
str. 5

Specjacja ołowiu w środowisku, organizmie człowieka i rośliny oraz sposoby przenikania, metabolizm i oddziaływanie poszczególnych form specjacyjnych na organizmy żywe Rybarska K.
str. 18

Świadomość konsumencka w zakresie tłuszczów jadalnych, w zależności od aktywności fizycznej i częstotliwości badań okresowych respondentów – badania wstępne Żbikowska K., Religa A., Żbikowska A., Marciniak-Łukasiak K.
str. 34

Zasoby kolekcji kultur drobnoustrojów przemysłowych – charakterystyka nowych izolatów bakterii octowych z rodzaju ASAIA Sokołowska B., Bucka-Kolendo J., Dekowska A., Mikołajczuk-Szczyrba A., Nasiłowska J.
str. 48

Wpływ konsumpcji mięsa na ryzyko powstania chorób nowotworowych i sercowo-naczyniowych Borzuta K., Janiszewski P., Lisiak D., Grześkowiak E.
str. 62

Informacje dla autorów
str. 83

 

[ pobierz plik .pdf ]