Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2023 t. 77 nr 1-2
SPIS TREŚCI
Szczepy Bacillus izolowane ze środowisk naturalnych – identyfikacja gatunkowa i aktywność enzymatyczna
Kołtunowicz K., Sokołowska B., Bucka-Kolendo J. str. 5
Wpływ preparatu mannoprotein izolowanych z drożdży Saccharomyces cerevisiae na tworzenie biofilmu przez wybrane bakterie patogenne i saprofityczne
Bzducha-Wróbel A., Chraniuk P., Popielarz D., Dobrowolska A., Pobiega K., Synowiec A. str. 20
Preferencje konsumentów na temat batonów zbożowych o wysokiej zawartości białka
Grabarczyk J., Marciniak-Łukasiak K.str. 36
Ocena jakości nierafinowanych cukrów trzcinowych dostępnych na krajowym rynku
Salamon A., Baryga A., Kowalska H. str. 47
Profil kwasów tłuszczowych mięsa byków jelenia szlachetnego (Cervus elaphus L.) poddanego dojrzewaniu „na mokro” i zamrażalniczemu przechowywaniu
Daszkiewicz T. str. 66
Certyfikowana żywność regionalna jako ważny element dla zachowania bioróżnorodności zwierząt gospodarskich
Barłowska J. str. 80
Informacje dla autorów str. 104