tel. +48 22 606 36 00 ibprs@ibprs.pl
  • English

Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego t. 73 nr 2

 

SPIS TREŚCI

 

Wpływ przechowywania zamrażalniczego na właściwości fizykochemiczne m. longissimus dorsi i m. quadriceps femoris z dzika
Gil M., Rudy M., Duma-Kocan P.
Rozdział I

 

Zmiany wybranych właściwości fizykochemicznych mięśnia najdłuższego grzbietu podczas przechowywania chłodniczego w zależności od płci bydła
Rudy M., Gil M., Żurek J., Angrys P.
Rozdział II

 

Wpływ szczepów bakterii Lactobacillus plantarum oraz Lactobacillus rhamnosus na skład mikrobioty jelitowej, parametry biochemiczne i morfologię krwi kurcząt brojlerów. Cz. II
Kupryś-Caruk M., Chabłowska B., Stefańska I., Piasecka-Jóźwiak K., Kotyrba D.
Rozdział III

 

Porównanie składu kwasów tłuszczowych w polewach cukierniczych przed i po ich podgrzaniu
Kowalska J., Romanów A., Majewska E., Drużyńska B., Ciecierska M., Derewiaka D., Wołosiak R., Kowalska H.
Rozdział IV

 

Wpływ dodatku suszonych owoców jagodowych na cechy babeczek bezglutenowych
Kowalczewski P., Ivanišová E.
Rozdział V

 

Przeciwdrobnoustrojowe działanie nanocząstek srebra na bakterie patogenne
Szymczak M.
Rozdział VI

 

Informacje dla autorów
Czytaj

 

Redakcja
Czytaj